beantwoord

Vakantiekaart?

  • 28 juli 2015
  • 5 reacties
  • 299 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo vrijdag komt een goede vriendin van mij vanuit het buitenland naar Nederland maar ze wil een pasje (ov-chipkaart) die ze alleen 7 dagen kan gebruiken want ze blijft alleen 7 dagen weten jullie misschien als dat kan

Alvast bedankt
Miranda
icon

Beste antwoord door Sivan NS 29 juli 2015, 11:53

Hoi Miranda,Welkom op het forum! Gaat ze alleen met de trein reizen, of ook met metro, bus of tram? Je kunt een OV-chipkaart voor haar kopen (bijvoorbeeld een anonieme). Dan kan hier saldo op gezet worden en kunnen jullie overal reizen. Als je echter een product wil waardoor ze gratis of met korting kan reizen, dan wordt het inderdaad lastig. Dan zou je moeten kijken naar acties of dagkaarten. Als je iets specifieker bent, kunnen we je vast beter helpen!
Bekijk origineel

5 reacties

Als u zo expliciet de vraag stelt. Nee...
Je hebt alleen dagkaarten voor Rotterdam, Amsterdam en wellicht Den Haag maar niet voor 7 dagen en niet voor de trein.
Hoi Miranda,

Welkom op het forum! Gaat ze alleen met de trein reizen, of ook met metro, bus of tram? Je kunt een OV-chipkaart voor haar kopen (bijvoorbeeld een anonieme). Dan kan hier saldo op gezet worden en kunnen jullie overal reizen. Als je echter een product wil waardoor ze gratis of met korting kan reizen, dan wordt het inderdaad lastig. Dan zou je moeten kijken naar acties of dagkaarten. Als je iets specifieker bent, kunnen we je vast beter helpen!
Het grote nadeel van een ov-chipkaart is echter dat naast de aanschafkosten van € 7,50 er ook nog eens € 2,50 in rekening wordt gebracht als ze aan het eind van de week haar eigen geld dat ze op de kaart heeft moeten zetten weer terug wil. Deze hoge kosten zonder dat er iets tegenover staat maken de ov-chipkaart mijns inziens volkomen ongeschikt als tijdelijk reisproduct.
Reputatie 6
Badge +1
Gaat uw vriendin veel reizen? Want dan is een Interrail Pass (alleen voor Europeanen!) of een Eurail pass (voor iedereen) voor de regio Benelux misschien een goed idee. Kosten zijn ongeveer € 150,- voor 3 dagen reizen, waarbij er voor jongeren tot en met 25 jaar een korting geldt.

Reageer