Wisselen van klasse voor een bepaalde reis, of voor een dag of de daluren van een dag

  • 16 mei 2014
  • 3 reacties
  • 417 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Concept van een verbeterde versie van http://www.ns.nl/reizigers/producten/losse-kaartjes/overgang-2-1.html (tariefgedeelte; het proceduregedeelte kan er aan worden toegevoegd, maar liefst zo dat het tariefgedeelte zo overzichtelijk mogelijk blijft). Er is onder meer de fout uitgehaald dat er een papieren overgangsbewijs verkrijgbaar zou zijn voor een Dagkaart.

Wisselen van klasse voor een bepaalde reis, of voor een dag of de daluren van een dag.

Het tarief 1e klas in rekening laten brengen bij op saldo reizen, in plaats van het tarief 2e klas, kan zonder abonnement en met een Dal Voordeel-, Altijd Voordeel- of Voordeelurenabonnement.

In alle gevallen kan men met een vervoerbewijs 2e klas het recht verwerven te reizen in de 1e klas met een papieren Overgang 2-1 vol tarief voor een Enkele reis of Retour. De prijs is gelijk aan het prijsverschil tussen 2e en 1e klas.

In sommige gevallen kan men met een vervoerbewijs 2e klas het recht verwerven gedurende de hele dag of de daluren van een dag te reizen in de 1e klas:
- Bij een Keuzedag 60+: met een papieren of op de kaart geladen Overgang Keuzedag 60+. De prijs is € 6.
- Met een Dal Vrij, Weekend Vrij of Altijd Vrij abonnement en Studentenreisproduct: met een op de kaart geladen Toeslag 2-1.

Varianten van Toeslag 2-1:
- Dag: Een hele dag ma. t/m vr. € 25.
- Daluren: Op ma. t/m vr. in de daluren (voor 6.30, tussen 9.00 - 16.00 en na 18.30 uur) € 15.
- Weekenddag: Een hele zaterdag of zondag € 10.

Voor zover men met het abonnement in de 2e klas geen vrij reizen heeft betaalt men zowel de betreffende kosten van het reizen in de 2e klas als de kosten van de Toeslag 2-1.

3 reacties

Reputatie 6
Badge +2
In alle gevallen kan men met een vervoerbewijs 2e klas het recht verwerven te reizen in de 1e klas met een papieren Overgang 2-1 vol tarief voor een Enkele reis of Retour.
De vraag of deze hypothese nu klopt is binnenkort niet meer van belang, want deze Overgang 2-1 lijkt te worden afgeschaft, zie ook https://forum.ns.nl/stel-vraag-14/verdwijnen-papieren-kaartjes-overgang-2-1-2043.
Reputatie 6
Badge +2
Uit https://forum.ns.nl/abonnementen-2/ov-jaarkaart-inchecken-2321/index1.html#post14137 blijkt dat ook bij het OV-Jaarabonnement Toeslag 2-1 verkrijgbaar is, maar alleen de varianten Dag en Weekenddag, of dat de variant Daluren alleen in de daluren verkrijgbaar is.
Reputatie 6
Badge +2
Voor een update zie https://forum.ns.nl/overige-producten-6/wisselen-klasse-voor-bepaalde-reis-voor-dag-de-daluren-dag-2-3721.

Reageer