beantwoord

Station Elst Rolstoel vriendelijk of niet?

  • 17 December 2019
  • 4 reacties
  • 686 Bekeken

Goedemiddag,

Ik wil graag met mijn vriendin vanaf Station Oss Centraal naar Elst. Zij zit in een rolstoel en heeft dus assistentie nodig om in en uit te stappen.

Nu wil ik de reis boeken maar krijg ik als notificatie: ‘op dit station is het helaas niet mogelijk om zelfstandig of met assistentie in/uit te stappen’. (Het gaat om station Elst)

Ik vond eerder deze week dat Station Elst ‘Zelfstandig toegankelijk’ is voor rolstoel gebruikers. 
https://www.ns.nl/binaries/_ht_1530858082021/content/assets/ns-nl/overig/traject-dordrecht-arnhem.pdf

Kunnen wij nu wel of niet zelfstandig uitstappen? Wij hebben namelijk niet zo’n zin in onverwachtse obstakels!

Groetjes Sab

icon

Beste antwoord door Laura NS 17 December 2019, 13:22

Hoi SabrinaS en welkom op onze NS Community!

 

Tussen Oss en Elst rijden Flirt treinen en reisassistentie is hierdoor overbodig. Dit omdat de treinen gelijkvloers zijn en er dus zelfstandig in- en uitgestapt kan worden. 🙂 Op Elst zijn liften en hellingsbanen aanwezig en Oss is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. :) 

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Op de kaart van ProRail staat Elst ook als groen / drempelvrij bereikbaar.  Zie https://www.prorail.nl/reizigers/stations/toegankelijkheid

Dan hangt het verder af van het type trein wat er rijdt, of die gelijkvloers is of niet. Op de vertrektstaat van Elst https://treinposities.nl/vertrekstaat/elst zie ik bv dat de sprinter Arnhem - Dordrecht met Flirt treinen rijdt, die zijn gelijkvloers en hebben een uitschuiftrede zodat rolstoelen daar makkelijk de trein in en uit kunnen. Maar de sprinter Zutphen - Wijchen rijdt maar deels met deze Flirt treinen en deels met de oudere SGM treinen die niet gelijkvloers zijn. Daar kun je dus niet zo met een rolstoel de trein in en zou je reisassistentie nodig hebben.  Volgens de kaart op https://nieuws.ns.nl/ns-reisassistentie-op-10-extra-stations/ biedt NS op Elst geen reisassistentie aan, waardoor de SGM treinen op het traject Zutphen - Wijchen dus niet geschikt zijn voor uw reis.

Ook rijdt hier nog Arriva met GTW treinen, die meen ik ook gelijkvloers en voor rolstoelen toegankelijk zijn. 

 

Wij reizen vanaf Oss Centraal, sorry vergeten toe te voegen. 

Maar het zou toch raar zijn als mensen met een beperking niet naar een bepaalde stad kunnen reizen?

Hoi SabrinaS en welkom op onze NS Community!

 

Tussen Oss en Elst rijden Flirt treinen en reisassistentie is hierdoor overbodig. Dit omdat de treinen gelijkvloers zijn en er dus zelfstandig in- en uitgestapt kan worden. :) Op Elst zijn liften en hellingsbanen aanwezig en Oss is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. :) 

Super bedankt Laura!!

Dan kunnen wij met een gerust hart op pad!! #Feestje

Reageer