ALMERE, Rijksoverheid, Prorail en NS

  • 26 april 2017
  • 3 reacties
  • 175 Bekeken

Beste NS,

Er zijn dit weekend werkzaamheden zowel op het spoor als op de A1. Er is helemaal niet goed over nagedacht.
Hilversum/Weesp-Almere Oostvaarders

Wanneer

zaterdag 29 en zondag 30 april
Oorzaak

werkzaamheden
Advies: U kunt gebruikmaken van de omreisroute en de bussen


er rijden tussen Weesp-AlmereOostvaarders geen treinen maar Snel- en stopbussen; tussenHilversum-Almere Centrum rijden geen Sprinters, reis met Sprinter en bus via Weesp er rijden tussen Amsterdam C-Almere C geen Intercity's; reis tussen Amsterdam C-Weesp met de Sprinter en tussen Weesp en Almere C met de stopbuser rijden geen Intercity's tussen Duivendrecht-Lelystad C; reis met Sprinters tussen Duivendrecht-Weesp, met Snelbussen tussen Weesp-Almere Oostvaarders en met Sprinters tussen Almere Oostvaarders en Lelystad C er rijden geen Intercity's tussen Schiphol Airport-Zwolle en verder; reis met Intercity's via Utrecht C en Amersfoort

Extra reistijd

een kwartier tot drie kwartier

De NS lijkt wel als of ze hun kop in het zand steken om te zeggen dat er NS-bussen gaan rijden. Maar door werkzaamheden op de A1 wordt het logistiek gezien er juist niet echt veel beter op. Op die manier kunnen de reizigers ook niet met de NS bus. En de N236 loopt dan muur en muur vast. Er is gebrek aan communicatie zowel de Rijksoverheid als Prorail en de NS. Hoe kunnen jullie in zo'n situatie dat verbeteren?

Voor werkzaamheden op de A1 tref je hier op deze link:

https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/afsluitingen-en-hinder-a1-en-a9-voorjaar-2017#.WP9hVzqkJ9N

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Volgens mij kunnen bussen rijden tijdens de wegwerkzaamheden. Er zijn geen gewijzigde dienstregelingen voor de reguliere bussen van Connexxion voor bijvoorbeeld lijn 320, 322 en 327.
Reputatie 2
Zou het wellicht ook kunnen dat die werkzaamheden tegelijkertijd zijn, omdat ze elkaar beïnvloeden? Het spoor en de snelweg liggen over het water namelijk direct naast elkaar. Als er dan werkzaamheden aan de wegbrug zijn (i.v.m. de uitbreiding van de weg), kan het zijn dat daardoor de spoorbrug ook dicht moet om die werkzaamheden veilig te kunnen doen. Dan kun je dus beter ook direct de werkzaamheden aan het spoor doen die je al wilde doen.
Reputatie 7
Badge +3
Wat ik uit de documentatie van RWS heb begrepen is dat knooppunt Muiderberg in 8 stappen wordt gewijzigd. Het inschuiven van de spoorbrug is al in augustus 2016 in een eerdere stap gebeurd. Volgens ProRail is er aankomend weekend spoorvernieuwing tussen Weesp en Almere Oostvaarders.
Het kan natuurlijk wel zo zijn dat RWS dit weekend voor stap 6 heeft uitgekozen omdat er dan toch geen treinen over de brug rijden. Bovendien is deze stap ongeveer een half jaar naar voren gehaald.

In ieder geval zal het geen impact op het vervangend busvervoer.

Reageer