beantwoord

Busvervoer Zwolle- Meppel, te korte overstaptijd

  • 10 July 2021
  • 1 reactie
  • 74 Bekeken

Vandaag op traject Zwolle-Leeuwarden meer vervangend vervoer en overstap in Meppel. Overstaptijd zou 7 minuten moeten zijn ( bus van 9:00). Door te laat vertrek van de bus uit Zwolle was hiervan nog 1 minuut over. Net genoeg om de bus voor je neus te zien vertrekken.

Dit kan een keer gebeuren, maar hetzelfde gebeurde ons ook in de meivakantie dit jaar. Ook toen stond de bus naar Meppel niet klaar en vertrok de bus te laat waarvoor we de overstap niet konden halen. Kan de bus naar Meppel niet gewoon klaar staan en op tijd rijden?

De bussen naar Oost, Kampen-Zuid en t Harde, stonden er wel en reden op tijd weg (en die hebben ook meer overstaptijd).

 

icon

Beste antwoord door Mark NS 10 July 2021, 16:31

Bekijk origineel

1 reactie

Uiteraard is het streven altijd om alles op tijd te laten vertrekken, op tijd te laten aankomen en goed op elkaar aan te laten sluiten met voldoende overstaptijd. De praktijk kan echter anders zijn helaas. De situatie op de weg is wat onvoorspelbaarder dan die op het spoor doorgaans en dat kan dan weer gevolgen hebben voor de verplichte rusttijd van een chauffeur waardoor bussen later op een bestemming zijn of later kunnen vertrekken. Het is natuurlijk wel ontzettend vervelend dat je dit nu al meerdere keren hebt ondervonden en hopelijk heb je niet al te lang hoeven wachten om je reis te kunnen vervolgens. 

Reageer