vraag

Foute programmering mobiele incheck zuil

  • 23 augustus 2020
  • 157 reacties
  • 6021 Bekeken


Toon eerste bericht

157 reacties

Helaas heb ik nog geen nieuwe update ontvangen. Het lastige is dat ik en de collega met wie ik bezig ben om dit uit te zoeken, andere dagen draaien. Ivm met mijn stage ben ik doordeweeks namelijk niet beschikbaar en deze collega is er dan wel. Ik hoop hem deze week alsnog te bereiken om jullie van een update te kunnen voorzien, want dit topic loopt natuurlijk al heel erg lang. 

Nee dat is helemaal niet lastig. Dan had je dit topic al lang geleden aan één van je collega's moeten overdragen die wel doordeweeks beschikbaar is. 

Helaas nog niets nieuws! Ik hou mijn ogen open! 

Helaas, nog niks. Ik heb er nogmaals een bericht achteraan gestuurd! Hopelijk hoor ik snel iets terug! 

Ik vind dit topic compleet lachwekkend aan het worden. Jullie hebben aan het begin gesteld dat jullie hier compleet niets mee gingen doen en dat houden jullie nu al 7 maanden vol middels wekelijkse updates. Als jullie middels dit topic duidelijk willen maken dat de klant bij jullie helemaal niet op 1, 2  en 3 staat dan is dat in ieder geval gelukt.  

 

Ik heb een paar pagina's eerder al aangegeven dat het niet kunnen terugbetalen sowieso niets met privacy-aangelegenheden te maken heeft, maar alleen op onwil vanuit de NS-organisatie berust.

 

Ik sluit mijn ogen voor zoveel onkunde.  

Goedemiddag! 

Helaas heb ik nog geen nieuwe update! Ik hou het in de gaten

Ik vind het zo vervelend dat ik hier nog steeds geen update voor heb… Ik heb net nogmaals een mail erover gestuurd, hopelijk krijg ik dit keer snel een terugkoppeling

Reputatie 6

Geeft niks, we hebben de tijd :joy::rofl:

Reageer