IC direct bijna 'verplicht' dit weekend, waarom nog toeslag?

  • 18 September 2021
  • 4 reacties
  • 171 Bekeken

Badge +3

Wie dit weekend van Rotterdam naar Schiphol moet (of andersom) en deze reis plant krijgt uitsluitend IC direct adviezen (of zelfs Thalys).

Omreizen via Leiden is geen optie volgens de Reisplanner (nou ja, met 3x overstappen via Haarlem en een bus, en meer dan 2 uur reistijd)…

Oke, je kunt (reistijd 1:49):

Vanuit Rotterdam een sprinter naar Uitgeest nemen en dan op Sloterdijk overstappen op een sprinter Hoofddorp.

Of andersom een sprinter naar Hoorn Kersenboogerd en dan overstappen op Sloterdijk voor de sprinter naar Rotterdam.

Het minste dat je dan kunt doen is de ICd toeslagvrij verklaren, toch?


4 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Het is eerder in vergelijkbare omstandigheden ook wel voorgekomen. Het lijkt dat men terughoudender is geworden.

Reputatie 7
Badge +3

Maar volgens mij is het al best een tijd geleden dat de ICD in zo'n geval wel toeslagvrij was. Toeslagvrij zorgt er wel voor dat die ICD veel drukker wordt.

Omreizen kan met 1 overstap, IC 2200 (Vlissingen - Amsterdam) en dan op Sloterdijk overstappen op de sprinter, reistijd 1:32 Maar die komt alleen uit de reisplanner met een via-station.

Reputatie 6

Robert heeft helemaal gelijk. Zou inderdaad toeslag vrij moeten zijn. Die paar euro, die daar op verdient worden maken die miljard verlies ook niet meer goed. Je kweekt zo wel enig goodwill.

Badge +3

Omreizen kan met 1 overstap, IC 2200 (Vlissingen - Amsterdam) en dan op Sloterdijk overstappen op de sprinter, reistijd 1:32 Maar die komt alleen uit de reisplanner met een via-station.

Reizigers met een ov-chipkaart zouden dat (terugsteken) nog netjes/legaal kunnen doen door de poortjes op Sloterdijk te gebruiken bij de overstap.

Maar ja, dan kan je net zo goed € 1,56 aftikken bij een toeslagpaaltje voor de veel snellere (reistijd 0:25) ICd natuurlijk, want:

Rtd - Ass - Shl is 82+15 = 97 TE en kost 2e klas voltarief 2e klas € 18,20
Rtd - Shl is (ongeacht via HSL of via Leiden) 67 TE en kost € 13,40

Bron: https://www.rijdendetreinen.nl/tickets/tariefafstanden

Verschil € 4,80, en met 40% korting is via Sloterdijk nog altijd € 2,88 duurder dan rechtstreeks zonder toeslag. Nou ja, dan maar die toeslag voor een uur tijdwinst… 

Reageer