beantwoord

Met de fiets over de HSL

  • 3 mei 2017
  • 4 reacties
  • 183 Bekeken

Reputatie 3
Dit weekend zijn er werkzaamheden rond Dordrecht. Alles wordt omgeleid over de hogesnelheidslijn omdat het enige spoor tussen Breda en Rotterdam is waar treinen kunnen rijden. Sprinters worden vervangen door bussen.

Maar met de fiets mag je toch niet over de HSL? En past ook niet in de bus! Moet je met fiets dan helemaal bij Den Bosch en Utrecht omrijden?

En mag je met een vouwfiets die ingeklapt is wel via de HSL?
icon

Beste antwoord door Slidestops 3 mei 2017, 12:06

Met een fiets mag je wel in de 1100 (IC Den Haag - Eindhoven) maar nog niet in de ICD. Dus zolang er op de borden op het perron intercity staat ipv Intercity Direct is het geen probleem.Vouwfiets ingeklapt mag ook in de ICD mee 😉
Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Met een fiets mag je wel in de 1100 (IC Den Haag - Eindhoven) maar nog niet in de ICD. Dus zolang er op de borden op het perron intercity staat ipv Intercity Direct is het geen probleem.

Vouwfiets ingeklapt mag ook in de ICD mee 😉
Reputatie 7
Badge +3
In de IC's die rijden tussen Eindhoven en Den Haag kun je wel een fiets meenemen. Deze treinen vertrekken ieder uur om -23 en -53 uit Breda richting Rotterdam.
Reputatie 3
Maar die IC's rijden ook via de HSL omdat er via Dordrecht geen treinverkeer is door werkzaamheden. Dan is het raar dat je in de ICd geen fiets mag doen en in ongeleide gewone ic's wel.
Reputatie 7
Badge +3
De IC's van de serie 1100 hebben fietscompartimenten die voldoen aan de eisen van ILT en in die treinen mogen fietsen mee over de HSL. De ICd-treinen hebben die fietscompartimenten nog niet.

Overigens zijn de IC's van de serie 1100 geen omgeleide IC's. De 1100-serie rijdt sinds de nieuwe dienstregeling tussen Den Haag Centraal via de HSL naar Breda en sinds april 2017 van Den Haag Centraal via de HSL en Breda naar Eindhoven.

Reageer