beantwoord

Omreizen door werkzaamheden Schiphol.

  • 1 augustus 2016
  • 7 reacties
  • 287 Bekeken

Traject Amsterdam Lelylaan - Leiden. Door de werkzaamheden rond Schiphol wordt geadviseerd met de metro naar Amsterdam Sloterdijk te reizen. Kost dit extra?
icon

Beste antwoord door Klaas-Jan NS 1 augustus 2016, 20:09

Alleen voor morgen (02.08.2016) geldt er een (om)reisadvies met GVB. Poortjes zullen openstaan en in- en uitchecken bij GVB is niet nodig.
Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 3
Als het een advies is uit de reisplanner niet. Als de poortjes niet openstaan kunt u de extra kosten declareren.

Als het geen advies is dat in de reisplanner staat wel.
Alleen voor morgen (02.08.2016) geldt er een (om)reisadvies met GVB. Poortjes zullen openstaan en in- en uitchecken bij GVB is niet nodig.
Reputatie 7
Badge +3
De reisplanner van NS geeft voor morgen bijgevoegd advies. Daar staat "GVB Metro richting Amsterdam Sloterdijk". Dat is niet zo handig omdat GVB als eindbestemming "Isolatorweg" gebruikt bij lijn 50, een station na Sloterdijk. Een volgende keer zou ik "GVB Metro richting Isolatorweg" in de reisplanner zetten. Voor mensen die (bijna) nooit met de metro reizen, is het juiste vertrekspoor dan makkelijker te vinden.De planner van www.9292ov.nl doet dat beter en geeft bovendien de looptijden van het NS-station naar de GVB-sporen.

Reputatie 2
Nou ns maakt weer ene goede beurt zowel op de radio als in de anderen media http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/26331721/ns-bus-langer-onderweg-door-controles-schiphol
Deze extra controles waren een tijdje geleden, bij het plannen, niet te voorzien. Het is zeer spijtig wanneer reizigers hierdoor langer onderweg zijn, maar hier is geen oplossing voor. Zeker niet op korte termijn.
Reputatie 7
Badge +3
Tja. Je kunt niet zeggen dat NS, o.a. via dit forum, niet gewaarschuwd was voor problemen met hun verbussingsplan. Uiteraard zijn de extra controles naar Schiphol ook voor NS onverwacht gekomen. Maar verbussen via de A4 is altijd een mogelijke bron van vertraging door files. Niet voor niets heeft de Provincie Noord-Holland een busbaan aangelegd om de files te kunnen laten vermijden door de bussen van het R-Net.
Reputatie 2
Helemaal mee eens iMark toch heb ik al verschillende malen begrepen (van chauffeurs en coordinatoren vervangend vervoer) dat treinvervangend vervoer lijnbussen zijn en de busbaan zou mogen gebruiken. Had in dit geval al een doekje voor het bloeden geweest 😉

Reageer