Spoorwerkzaamheden tussen Eindhoven en Venlo 22 tot en met 30 oktober

  • 5 oktober 2016
  • 8 reacties
  • 675 Bekeken

ProRail gaat in week 42 en 43 van dit jaar grote delen van het spoor vernieuwen tussen Eindhoven en Venlo. Ook vinden er werkzaamheden plaats op emplacement Venlo. Dit is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. De vernieuwingen hebben zeer ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo. In negen dagen tijd worden op een groot deel van het emplacement Venlo en tussen Eindhoven en Blerick, spoorstenen (ballast), dwarsliggers, spoorstaven en wissels vernieuwd.

Deze informatie vind je ook op http://. Wat deze werkzaamheden exact voor jouw reis betekenen zie je vanaf 10 dagen voor vertrek in de NS Reisplanner. Heb je vragen over deze werkzaamheden? Stel ze hier gerust.

Zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober

Venlo – Eindhoven
- NS-bussen in plaats van treinen:
- In de hele periode rijden er geen treinen, maar NS-Snel- en –Stopbussen tussen Venlo en Eindhoven.
- Bussen en alternatief vervoer: NS-Snelbussen Venlo – Eindhoven
  • NS-Stopbussen Venlo en Eindhoven
  • NS-Snelbussen Helmond - Eindhoven
  • NS-Stopbussen Helmond ’t Hout -Eindhoven
  • NS-Taxibussen Helmond Brouwhuis – Helmond Brandevoort

Waar deze bussen vertrekken lees je op http://www.ns.nl/reisinformatie/grote-werkzaamheden/treinverkeer-venlo.html.

Geldig vervoerbewijs

Wanneer je gebruikmaakt van een NS-bus, dan heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reis je met het vervangend busvervoer net zoals met de trein. Je checkt in bij de start van jouw reis, ook als deze reis start met een NS-bus. Op het station van bestemming check je weer uit bij NS.

8 reacties

Ms overbodig, maar komt er in Helmond een tijdelijke CiCo paal ivm de poortjes?
Reputatie 7
Badge +3
Werd tijd, er ligt daar nog stokoud spoor met houten dwarsliggers met nefit-klemmen. Die laatste had ProRail al jaren geleden moeten verwijderen omdat ze niet veilig zijn
Geldig vervoerbewijs

Wanneer je gebruikmaakt van een NS-bus, dan heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reis je met het vervangend busvervoer net zoals met de trein. Je checkt in bij de start van jouw reis, ook als deze reis start met een NS-bus. Op het station van bestemming check je weer uit bij NS.


13 dagen geleden:
Het eerste bericht wordt gemeld dat bij "ontregelingen van de treindienst" en "een calamiteit" er niet langer een poortje wordt opengezet, maar dat reizigers bij het betreden of verlaten van het station moeten in- dan wel uitchecken en het treinvervangend vervoer gratis is. Ik neem aan dat geplande werkzaamheden hier ook toe behoren en dat er dus nimmer meer een poortje geopend wordt.
In principe worden er nu zowel bij geplande als ongeplande afwijkingen geen poortjes opengezet. Desalniettemin kunnen er andere redenen zijn waarvoor er wordt beslist om toch een poortje open te laten.


Willen jullie dat alsjeblieft even intern uitvechten en niet steeds tegenstrijdige informatie blijven verspreiden?
Loes en Pe_pe, ik ga met jullie vraag en signaal aan de slag.
Hierbij kan ik melden dat er in Helmond inderdaad een cico-paal wordt geplaatst.
Ik heb 4 vragen:
1) Snelbussen: Rijden deze net zoals intercity's, of zijn dit directe bussen die helemaal nergens anders stoppen als op het begin- en eindstation?
2) Bustijden: Hoe vaak rijden de ingezette bussen? (bv. 2x per uur; 1x per uur; etc.)
3) Bustijden: Tot hoe laat en vanaf hoe laat rijden de ingezette bussen? (bv. vanaf 8.00 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds)
4) Aantal bussen: Hoeveel bussen worden er ingezet per vertrektijd? In de spits zitten de treinen soms bomvol (wat heel begrijpelijk is), dus is het handig om te weten hoeveel bussen er worden ingezet om zo eventueel rekening te houden met de spits.
Badge +3
De reisplanner is al aangepast aan de werkzaamheden tussen Eindhoven en Venlo. Als u een reis plant op een dag met werkzaamheden, krijgt u de treinvervangende bussen in het reisadvies te zien.

Op basis van de reisplanner concludeer ik dat er elke 30 minuten een snelbus rijdt tussen Eindhoven en Venlo die onderweg niet stopt. De reis met zo'n snelbus duurt 55 minuten. Op werkdagen rijdt de eerste bus van Eindhoven naar Venlo om 6:06 en de laatste om 0:36. Van Venlo naar Eindhoven rijdt de eerste bus op werkdagen om 5:26 en de laatste om 23:26. Er is nog een latere bus om 23:34, maar die stopt onderweg wel en doet er veel langer over.

Hoeveel bussen er tegelijk zullen vertrekken, weet ik niet. In de praktijk zal het aantal reizigers kleiner zijn dan op een normale werkdag vanwege de herfstvakantie in de regio zuid en reizigers die zelf alternatief vervoer (auto) zullen nemen. U zou ook kunnen omreizen via Roermond om de treinvervangende bussen te vermijden. De reistijd is ongeveer gelijk.
@Tochjo, hartstikke bedankt 😉

Reageer