beantwoord

Trein Den Bosch - Houten en werkzaamheden Pasen

  • 24 March 2016
  • 2 reacties
  • 319 Bekeken

Reputatie 3
Ik zie dat tijdens werkzaamheden in het Paasweekend de trein van Den Bosch naar Houten nergens stopt. Na Houten rijden alle treinen zonder stop in Lunetten naar Utrecht Centraal. Richting Den Bosch wordt ook niet in Houten gestopt.

Waarom is dit en waarom stopt de trein in noordelijke richting wel in Houten en in zuidelijke richting niet terwijl ze wel langsrijden. En waarom wordt er niet in Geldermalsen en Culenborg gestopt. Ik heb de informatie van de NS App.
icon

Beste antwoord door Tochjo 24 March 2016, 12:36

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3
Door werkzaamheden rijden er in het Paasweekend geen Sprinters tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. Ter vervanging is er busvervoer geregeld: NS-stopbussen tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen, en taxibussen tussen Houten en Houten Castellum. Reizigers van en naar Utrecht Lunetten reizen naar Utrecht Centraal en verder met stadsbuslijn 8.

In de nachten en aan het begin en eind van de dag kunnen er ook geen intercity's rijden tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch. Op die momenten rijden er NS-snelbussen tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch. Een groot deel van het Paasweekend kunnen er nog wel twee intercity's per uur rijden tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch.

Kennelijk is in noordelijke richting een stop van zes minuten in Houten noodzakelijk om deze intercity's in de dienstregeling in te kunnen passen. Daarom wordt er in die richting ook in Houten gestopt. Dit is dus een intercity die extra stopt. In omgekeerde richting zal een stop in Houten niet noodzakelijk zijn, vandaar dat de treinen er niet stoppen: het zijn immers intercity's. En in Culemborg en Geldermalsen stoppen nooit intercity's, dus ook niet tijdens deze werkzaamheden.
Reputatie 6
Badge +1
Kortom: rijdt u van Den Bosch naar Houten, dan heeft u nu een keer mazzel omdat de intercity een extra stop maakt. Reist u van Houten naar Den Bosch (of van Utrecht naar Houten), dan heeft u minder geluk en mag u reizen met de bus.

Reageer