beantwoord

Waarom stoppen er geen treinen op Heerenveen IJsstadion?

  • 16 december 2018
  • 2 reacties
  • 243 Bekeken

Reputatie 1
Ik was gisteren naar de WB schaatsen geweest. Het was een superleuk evenement met een mooi baanrecord voor Ireen Wust. Een ding wilde ik wel melden, namelijk dat de bereikbaarheid Thialf met het openbaar vervoer erg slecht is.

Ik kwam vanuit Den Haag met de trein. Vroeger stopten de treinen op Heerenveen IJsstadion, maar tegenwoordig niet meer. Vanaf station Heerenveen rijdt er welgeteld 1 bus per uur (bus 115) naar Thialf. Er reden geen pendelbussen. 1 bus per uur voor een evenement van 12.000 toeschouwers is wel een beetje weinig. Omdat ik deze bus net had gemist (ik had vertraging vanwege problemen rond Amersfoort) was er voor mij geen andere optie dan om te gaan lopen. Dat betekende 3.6 kilometer heen en 3.6 kilometer teruglopen.

Ik zou dan ook willen vragen aan de NS om in het vervolg wel weer te stoppen op Heerenveen IJsstadion rond evenementen in Thialf, ik denk dat dit een hoop nieuwe treinreizigers en daarmee winst voor de NS oplevert. Ook kweek je goodwill bij mensen die normaal niet met de trein gaan en zo zien dat reizen met de trein ook comfortabel kan zijn.

Alvast bedankt.
icon

Beste antwoord door Rene74 16 december 2018, 14:12

Je vindt het antwoord in een eerdere discussie op dit forum:

https://community.ns.nl/op-het-station-17/heerenveen-ijsstadion-30725
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Je vindt het antwoord in een eerdere discussie op dit forum:

https://community.ns.nl/op-het-station-17/heerenveen-ijsstadion-30725
Reputatie 1
Bedankt Rene74. Ik reageer in het andere topic verder.

Reageer