beantwoord

Werkzaamheden Den Haag Centraal 22 februari t/m 1 maart

  • 4 February 2020
  • 14 reacties
  • 622 Bekeken

Reputatie 7
  • Reisleider***
  • 941 reacties

Weet iemand wat de gevolgen zullen zijn van de werkzaamheden bij Den Haag Centraal? De reisplanner is natuurlijk pas tien dagen van tevore bijgewerkt, maar het zou fijn zijn om van tevoren een beetje te weten wat er gaat gebeuren op welk traject. 

icon

Beste antwoord door Momo 4 February 2020, 10:21

Bekijk origineel

14 reacties

Reputatie 7
Badge

Dit is pas over 3 weken @VIRM .......

Er wordt nog gewerkt aan aanpassingen in de treindiensten vanuit Den Haag Centraal naar Leiden Centraal, Gouda en Rotterdam Centraal; gedeeltelijk zullen bussen rijden in plaats van treinen of rijden omgeleide Intercity's.

Reputatie 7

Dat weet ik al. Maar mijn vraag gaat over de globale gevolgen/welke trajecten zijn gestremd.

Reputatie 7
Badge

Dit is de globale info, in detail wordt het 10 dagen van te voren bekend @VIRM 

Dus nog even geduld  😀

Reputatie 7

Dat weet ik ook al. Maar soms lopen er ook mensen rond die wellicht meer globale info hebben dan 'er wordt nog aan gewerkt’. Weten welke stremmingen er zijn kan bijvoorbeeld best nuttig zijn om te weten voor werkgerelateerde afspraken.

Reputatie 7
Badge +3

Als ik zo kijk zijn tot nu toe in de reisplanner alleen wijzigingen te zien voor het weekend van 22 en 23  februari. Dan geen treinen Den Haag Centraal - Den Haag Ypenburg en Den Haag Centraal - Den Haag HS. Daar rijden dan bussen of je kan vanaf Centraal via Laan van NOI naar HS. Nog geen aanpassing gezien voor 24 februari en verder. Is wel vergelijkbaar met hoe de wijzigingen voor de werkzaamheden rond Leiden erin kwamen, daar toen ook eerst alleen het eerste weekend en de rest volgde een week of zo later.

Op https://www.prorail.nl/nieuws/prorail-en-ns-loodsen-treinreizigers-tussen-spoorwerk-door wordt aangegeven dat men zoveel mogelijk treinen wel laat rijden. Dat zien we ook bij Leiden, door de weeks rijden dan vooral de IC's zoveel mogelijk wel en het bus gedoe is vooral in het weekend. Op Leiden - Alphen na, wat gewoon de hele week met bussen is.  

Hou anders behalve de NS reisplanner ook https://treinposities.nl/aangepaste-dienstregeling in de gaten. 

Reputatie 7
Badge

Maar dat wist @VIRM denk ik ook al ? 😀

Meer informatie dan op dit moment in de reisplanner staat heb ik helaas nog niet, VIRM

Badge +3

In dit bericht staat wel het een en ander vermeld. Vrijwel geen treinverkeer van en naar Den Haag Centraal, zo lees ik, alleen intercity's van en naar Leiden Centraal.

Reputatie 6

Zie ook https://treinposities.nl/aangepaste-dienstregeling voor een volledig overzicht.

Deze info zit overigens gewoon in de info zoals die vandaag door NS naar het NDOVloket is gestuurd.

Merkwaardig dat datzelfde NS tegelijkertijd beweert niet meer informatie te hebben en dat we het tien dagen vantevoren vanzelf in de reisplanner gaan zien D.V.

Reputatie 7
Badge +3

Dat bericht op Somda stond er vanmorgen nog niet, waarschijnlijk heeft men bij NS vandaag lekker aan deze dienstregeling gewerkt. Wel een aantal erg opmerkelijke wijzigingen.  De gewijzigde dienstregeling staat nu ook op https://treinposities.nl/aangepaste-dienstregeling, was eerder vandaag ook nog niet het geval. Qua bussen zie ik doordeweeks alleen Den Haag Centraal naar Den Haag HS. Verder veel omgeleid via HS.

Op https://treinposities.nl/vertrekstaat/den-haag-centraal/2020-02-24 zijn alle geplande vertrekkende treinen op bv de maandag vanaf Den Haag Centraal te zien. Dat zijn er niet echt veel, de 700/1800 en 3500 via Schiphol en een extra 28500 die Den Haag - Leiden pendelt. De 700/1800 stopt wel extra op Laan, dan kunnen de reizigers uit bv de 2100 en 4600, die verder via HS rijden, daar overstappen om toch naar Centraal te kunnen.

Als ik nog naar werk had gemoeten, had ik vanaf De Vink tijdelijk een directe sprinter naar Delft gehad. Dus geen overstap op Laan. 

Reputatie 7
Badge +3

Maar dat wist @VIRM denk ik ook al ? 😀

Geen idee wat VIRM al wel wist of niet. Zelf ben ik eens geheel toevallig door wat heen weer klikken op die Treinposities pagina voor aangepaste dienstregelingen gekomen, al weer een tijdje geleden. En daar stond dus wel een paar uur na mijn post de aangepaste dienstregeling. Als VIRM wat ik schreef allemaal al wist en er geen behoefte aan heeft schat ik in dat hij dat zelf heel goed kan melden.

Maar intussen is er dus wel een overzicht met de aangepassingen beschikbaar, alleen nog niet in de reisplanner. Dat zal dan neem ik aan zsm mogelijk volgen. 

Ik vraag me alleen nog of wat ze allemaal gaan doen bij Den Haag, zo te zien alleen de sporen 9 en 10 in gebruik voor enkele IC's.

 

Reputatie 7

Gisteren overigens geen omroepen gehoord over de werkzaamheden.

Reputatie 7
Badge +3

Geen omroep? Was die er wel voor de werkzaamheden bij Leiden onlangs? Ik mag aannemen dat er wel posters hangen.

Intussen staat er op de ProRail site wat ze gaan doen https://www.prorail.nl/nieuws/negen-dagen-aan-het-werk-bij-den-haag-centraal

We vernieuwen vier kruiswissels, achttien gewone wissels én bijbehorende sporen.

Reputatie 7

Bij Leiden schenen ze er in ieder geval op de vrijdag voor de werkzaamheden te zijn geweest. En ik heb geen idee of er dit keer posters waren, aangezien dat niet helemaal mijn ding is. :P

Reageer