beantwoord

Werkzaamheden Eindhoven 31 oktober 2021

  • 26 October 2021
  • 4 reacties
  • 252 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Op de site van de NS (Werkzaamheden aan het spoor van, naar en via Eindhoven Centraal (ns.nl)) valt te lezen, dat er komende zondag 31 oktober er als gevolg van werkzaamheden, beperkt of zelfs geen treinen rijden tussen Eindhoven CS en Boxtel, Weert en Helmond en dat er bussen worden ingezet. Als je de NS reisplanner raadpleegt, geeft deze aan, dat er op zondag wel werkzaamheden zijn, maar dat de reistijd van bijvoorbeeld van Sittard naar Utrecht CS nog steeds de reguliere 1 uur en 40 minuten is. Van bussen of dergelijke wordt geen melding gemaakt. Als je dat zelfde traject op zaterdag invult, krijg je wel te zien, dat de reistijd langer wordt en er inderdaad snelbussen worden ingezet. Wat is nu de juiste informatie ?

Roans.  

 

icon

Beste antwoord door Tochjo 26 October 2021, 19:44

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3

Het is niet zo dat gedurende het hele weekend dezelfde treinmaatregelen gelden. In dit overzicht kunt u zien dat er op zondag meer treinen kunnen rijden dan op zaterdag. In het bijzonder kan Intercity 800 (Alkmaar - Utrecht C. - Eindhoven C. - Maastricht) op zondag wel rijden. De informatie in de reisplanner is dus juist.

Badge +3

Op zondag is er bijzonder weinig aan de hand inderdaad.

Zo rijden er weliswaar stopbussen tussen Weert en Eindhoven, maar de intercity van/naar Maastricht rijdt ook gewoon.

Moet je dus van bijv. Weert naar Tilburg Universiteit (sprinter die niet rijdt) dan kan je alsnog gewoon met de trein en dan overstappen in Eindhoven en Tilburg of (sneller) via Den Bosch.

Vanuit Sittard naar Utrecht heb je alleen minder treinen maar zelfde reistijd.

Reputatie 6
Badge +1

Op de site rijdendetreinen kan je een compleet overzicht per dag zien van welke treinseries wel/niet tijden, of evt. ingekort en welke BUSdiensten gepland zijn. Maar dan moet je wel enigszins weten van wat treinseries etc. zijn-de gemiddelde 1e x rijder veelal niet.

Hoe zit het dit weekend van Eindhoven naar Utrecht? Rijden er bussen treinen etc zondag voornamelijk

Reageer