beantwoord

Zijn er op dit moment (aug. '23) nog landen waar coronamaatregelen gelden in het OV?

  • 7 August 2023
  • 5 reacties
  • 145 Bekeken

Reputatie 5

Ik vroeg me af of er momenteel nog landen/gebieden zijn waar in het OV nog coronamaatregelen (mondkapjes, afstandsregels, vaccinatie-/testbewijsverplichting etc.) afgedwongen worden.

In de meeste Europese landen, zelfs Duitsland, zijn de verplichte kapjes nu wel verdwenen, maar of dat overal zo is? In nieuwsreportages op locatie vanuit bepaalde gebieden (Azie, Noord-Amerika) zie je nog steeds vaak mensen op straat met mondkapjes lopen.

icon

Beste antwoord door Robert B 7 August 2023, 18:48

Bekijk origineel

5 reacties

Badge +3

Zie https://mijnvraagovercorona.nl/nl/reizen Binnen Europa zijn er geen beperkingen.

Daar heb ik geen antwoord op, maar sowieso is de NS ook niet echt de juiste plek om dit te vragen. Via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies kun je per land de huidig geldende regels opzoeken.

Reputatie 7
Badge +3

Er zijn landen, waarbij bijvoorbeeld een mondkapje in ziekenhuizen verplicht is. Je kunt een app van de rijksoverheid downloaden met reisadviezen, de reisapp. Je kunt je via die app ook registreren in jouw vakantieland en krijgt dan meldingen als er iets aan de hand is in dat land: onveiligheid, bosbrand, overstroming etc.

Reputatie 5

Zie https://mijnvraagovercorona.nl/nl/reizen Binnen Europa zijn er geen beperkingen.

 

Dus in Spanje en Wenen (stad) hoeft het dan ook niet meer neem ik aan? Ik geloof dat mondkapjes daar nog heel lang verplicht waren in OV, zelfs nog toen Duitsland de maatregelen al afgeschaft had.

Reputatie 7
Badge +3

Voor Oostenrijk geen extra voorzorgen/maatregelen mbt Corona.

Voor Spanje wel:

 

Reageer