beantwoord

Aantal sprinters Utrecht Den Bosch vandaag

  • 27 August 2022
  • 27 reacties
  • 850 Bekeken

Reputatie 3

Goedemorgen,

 

De reisplanner geeft aan dat de sprinter tussen Utrecht en Den Bosch vandaag maar 1x per uur rijdt. Klopt dit, of ligt het aan een storing in de reisinformatie? Ik zie namelijk nergens een storing of melding die dit ongebruikelijke interval verklaart. Standaard is 2x per uur per richting.

icon

Beste antwoord door Tochjo 27 August 2022, 08:21

Bekijk origineel

27 reacties

Reputatie 6

@Marcel Stroo

De vraag is of dat verhaal nog wel waar is. De sprinterreiziger betaalt per kilometer gemiddeld een fors hogere prijs dan de intercityreiziger. Daarnaast zijn veel intercity's buiten de spits momenteel vaak dramatisch slecht bezet terwijl de sprinters veelal wel weer op het pre-corona niveau zitten.

Verder zijn lagere frequenties bij lange afstanden relatief minder een probleem. Een stadsbus die om het uur gaat is een probleem, een vliegtuig dat drie keer per dag naar Wenen gaat niet.

Geloof niet dat deze vergelijking opgaat. Je hebt het over twee verschillende manieren van vervoer. Oftewel appels en peren.

Reputatie 7

toch klopt het denk ik wel. als je een langere reis maakt is wachten op een trein veel minder irritant dan voor een reis van een paar minuten, omdat het er percentueel minder inhakt. 

Reageer