beantwoord

televisie mee in trein

  • 29 June 2023
  • 3 reacties
  • 188 Bekeken

Hallohallo joopaan hier,

niks gaat natuurlijk boven een prachtige televisie die in je kamer hangt, waar je lekker onderuitgezakt naar kijken kan. Nou hebben joopaan z’n paps en mams een mooie tv over, alleen mag hij die mee de trein innemen vraagtie zich dan af. Daarmee wekt bij hem meteen de vraag op, zijn er eigenlijk regels voor het vervoeren van spullen met de trein en zo ja, wat zijn die?

Hij hoopt dat jullie hem verder kunnen helpen met deze prangende vragen.

xoxoxo joopaan

 

icon

Beste antwoord door Momo 29 June 2023, 17:51

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Er zijn inderdaad regels voor het vervoeren van bagage.

 

Wat zijn de regels?

  • Je handbagage mag niet meer dan (hoogte, breedte of diepte) 85 centimeter zijn.
  • Houd je bagage in de gaten: het is je eigen verantwoordelijkheid.
  • Je zorgt ervoor dat je bagage het gangpad en andere reizigers niet belemmert of hindert en niet een zitplaats inneemt als een medereiziger daarop aanspraak maakt.

https://www.ns.nl/reisinformatie/bagage

Reputatie 7
Badge +3

In de officiële voorwaarden staat het iets minder streng:

Welke voorwaarden gelden voor uw Handbagage?

Uw Handbagage is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient ervoor te zorgen dat uw Handbagage het gangpad en de nooduitgangen niet verspert, het in- en uitstappen van uw medereizigers of het NS personeel niet belemmert of hindert, en niet een zitplaats inneemt indien een medereiziger daarop aanspraak maakt. NS kan u de toegang tot de trein weigeren of u verplichten de trein te verlaten als NS van oordeel is dat uw Hand- bagage, of het gebruik daarvan, hinder veroorzaakt of zal veroorzaken. NS mag dit in ieder geval doen als de hoogte, breedte of diepte van uw Handbagage meer dan 85 centimeter bedraagt.

 

Ik reis regelmatig met een gitaar. Die zijn langer dan 85 cm. In al die honderden reizen is dat (uiteraard) nog nooit een probleem geweest. Met een televisie die wellicht ook breder is dan 85 cm zal het ook niet zo'n probleem zijn, zolang je maar zorgt dat het geen hinder veroorzaakt.

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Het gaat meer om het in beslag genomen vloeroppervlak, want een strijkplank of boekenkast-pakketje van de IKEA is ook geen probleem. Als je de tv rechtop tegen een wand plaatst (en erbij blijft zitten natuurlijk) prima dus.

Reageer