beantwoord

medisch onderzoek

  • 11 March 2015
  • 19 reacties
  • 9326 Bekeken

Hallo allemaal ff een vraagje Kan iemand mij vertellen wat de medisch onderzoek inhoud precies ? Wordt er dan alleen gekeken naar je lengte kilo ogen en je bloeddruk wat wordt er allemaal gesproken op zo een gesprek ? Bedankt alvast groeten
icon

Beste antwoord door Loes 11 March 2015, 20:11

Bekijk origineel

19 reacties

Ik begrijp uw vraag niet helemaal. In principe hoef je niet medisch onderzocht te worden wilt u de trein in gaan. Bent u op het station gevallen? Bent u invalide zit u eventueel in een rolstoel of heeft u een visuele beperking, heeft u een ov begeleiderskaart nodig? Wat is uw vraag eigenlijk? Kunt u specifieker zijn?


Kind regards,


Rhido
Ik denk dat hij bezig is met de procedure om Machinist te worden.

Ze kijken daar iig naar je:

-Hartslag
-Bloeddruk
-Ogen en oren
-Prikken dacht ik nog bloed
Als ik bij ns wil soliciteren naar een functie als machinist conducteur of service en veiligheid medewerker staat bij voorwarden er op dat je een medische ondoerzoek krijgt en wat hout dat medische onderzoek in wat wordt er gevraagd waar kijken ze naar ?
Ik heb hem meer dan drie jaar geleden gehad en heb ergens gelezen dat ie versimpeld werd. Mijn medische keuring van toen was:

- bloed prikken voor bloedsuiker gehalte
- gehoor
- zicht
- hartfilmpje
- bloeddruk
- gewicht en lengte
- kleurenblindheid
- controle functionaliteit gewrichten

Hoop dat je hiermee wat kan
Beste Selcik,

Ik zie dat Loes je vraag heeft beantwoord. Veel succes!

Vriendelijke groet,
Herman NS
Dit zijn de topics die behandeld worden tijdens de medische keuring:


De keuring zal bestaan uit:
 Beoordeling van de vragenlijst. U dient bijgevoegde vragenlijst ingevuld mee te nemen naar
de keuring.
 Gehooronderzoek.
 Visustest. Indien u een (lees)bril en/of lenzen draagt deze graag meenemen.
 Kleurenzien
 Gezichtsveld onderzoek
 Lengte, gewicht, buikomvang
 Bloeddruk
 Bloedglucose, cholesterol
 Gericht lichamelijk onderzoek door de arts

Vriendelijke groet
NS Guru
Even een vraagje is astma erg als HC
Dat ligt er aan hoe erg het is. Het hoeft geen probleem te zijn, als je gewoon kan functioneren als ieder ander. Je gaat als HC wel veel (trappen) lopen, dus houd er rekening mee 🙂
Okay veel trappen lopen is geen probleem
Beste mensen,

Ik heb een vraag over de medische keuring V&S.
Ik heb tot nu toe alles gehaald en moet nu naar de medische keuring.
Nu zit ik alleen met 1 ding ik ben langer als 1.96 ik ben namelijk 2.00m word ik hier op afgekeurd?
Zoals ook in het privebericht, zal vermoedelijk geen probleem zijn, ik heb collega's die langer zijn. Zal af en toe soms onhandig zijn in de trein en je zal af en toe je hoofd eens stoten 😉

Hoi, ik heb een vraag over de medische keuring. ik heb namelijk een bijzondere bindweefselaandoening waardoor ik zwakkere bloedvaten, gewrichten en ook erg lang ben. Mijn verwachte lengte is ong. 195 cm. ik heb goede medicijnen die voorkomen dat ik bloedvatproblemen krijg. 

Is deze aandoening een probleem als ik bij ns wil werken als machinist?

 

Hoi Toonpb en welkom bij de NS Community!

 

Ik moet dat even voor je uitvragen. Op het forum hebben we een aantal machinisten en conducteurs. Wellicht dat zij je hier meer over kunnen vertellen.

Verder ben ik gezond. Heb laag LDL-cholesterolgehalte en laag suiker. En is ondergewicht ook een probleem? Het is maar 3kg te weinig voor mijn lengte.

Reputatie 7
Badge

Dit zijn wel heel specifieke medische gegevens, welke vaak van persoon tot persoon bekeken worden, soms ook na raadpleging specialist op dit gebied.

Ondergewicht van 3 kilootjes is natuurlijk geen enkel probleem.

De keuringen voor machinisten zijn de strengste, gewoon kijken hoe ver je komt, bij afkeuring zou je evt nog voor een andere functie kunnen solliciteren.

Hoi!

Is het een probleem als je monoculair zicht hebt ipv binoculair? Ze checken dus blijkbaar je zicht en gezichtsveld, dat is voor mij allebei prima, alleen kijk ik dus monoculair.

 

Alvast bedankt

@Casssietje 

Daar durf ik geen uitspraak over te doen, daar weet ik te weinig van af. Sorry

Reputatie 7
Badge

Ze checken dus blijkbaar je zicht en gezichtsveld, dat is voor mij allebei prima

Daar is nu juist de keuring voor, of het zicht echt prima is wordt dan bepaald aan de hand van de eisen welke voor de functie gelden @Casssietje .

Er zijn helaas genoeg voorbeelden van mensen welke pas op hun 25ste of later ontdekken dat ze bv kleurenblind zijn. Bij een functie als machinist is het dan 100 procent zeker afkeuring.

Dus gewoon naar de keuring en zien hoe het loopt.

Ze checken dus blijkbaar je zicht en gezichtsveld, dat is voor mij allebei prima

Daar is nu juist de keuring voor, of het zicht echt prima is wordt dan bepaald aan de hand van de eisen welke voor de functie gelden @Casssietje .

Er zijn helaas genoeg voorbeelden van mensen welke pas op hun 25ste of later ontdekken dat ze bv kleurenblind zijn. Bij een functie als machinist is het dan 100 procent zeker afkeuring.

Dus gewoon naar de keuring en zien hoe het loopt.

Het ging er mij nu vooral om of monoculair zicht niet wordt toegelaten. Tuurlijk weet ik niet of mijn zicht 100% ‘prima’ is ;), maar het was even om dat makkelijk te zeggen.

Reageer