Onduidelijkheid NS Fiets kosten

  • 20 August 2022
  • 4 reacties
  • 110 Bekeken

Wanneer ik op de website keek van NS.nl zag ik dat een OV fiets abonnement gratis was bij een FLEX abbonoment. Daarom heb ik nu enkele keren gebruik gemaakt van deze fiets in plaats van gratis met de bus. Tot mijn verbazing waren er alsnog 4~ euro kosten per keer! Doordat ik online zocht naar informatie, kwam ik op externe fora's tegen dat alleen het abbonoment zelf gratis erbij zit. 

Ik zag dat je hier een conversatie kon aanmaken. 

Vinden jullie ook dat NS Reizigers B.V. dit beter moet verwoorden? De manier waarop het is verwoord lijkt het alsof de fiets gratis is om te gebruiken bij het abonnement.


4 reacties

Het staat vrij groot en mijns inziens duidelijk aangegeven op de eerste pagina van Flex:

https://www.ns.nl/ns-abonnementen/flex/

Reputatie 7
Badge +4

https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/hoe-werkt-het.html#info

 

 Altijd een gratis fiets is te mooi om waar te zijn. Het is doorgaans wijs om zich ervan te vergewissen of het wel echt zo is. Gratis bestaat niet in de economie.  Maar goed, hierboven wordt alles uitgelegd. 

Reputatie 7
Badge +3

Zou inderdaad te mooi zijn om waar te zijn. Bij een Flex Basis van €0 per maand gratis iedere dag een OV-fiets gebruiken. 

Reputatie 7
Badge +3

Als je toch info aan het bekijken was op de NS website, waarom kijk je dan niet verder naar de voorwaarden van OV-fiets? Bus-tram-metro is ook inbegrepen bij Flex, maar daar betaal je gewoon de volle prijs voor per rit.

Reageer