beantwoord

Studentenreisproduct en OV-fiets

  • 2 March 2022
  • 2 reacties
  • 168 Bekeken

Oo dit moment moet ik iemand uithelpen met het regelen van het OV-fiets “abonnement”. Diegene gebruikt het studentenreisproduct om te reizen, maar moet nu een OV-fiets abonnement aanschaffen voor zijn stage. Het probleem is dat hij niet weet of het OV-fiets abonnement de studentenreisproduct “ overschrijft”. Er wordt namelijk meerdere keren aangegeven dat abonnementen zoals NS Flex het studentenreisproduct kunnen overschrijveb, maar is dat ook zo voor de OV-fiets? Het is namelijk technisch gezien een “abonnement”.

Ik hoop zo spoedig mogelijk een antwoord te horen.

 

Groetjes,

Kruipers

icon

Beste antwoord door Tochjo 2 March 2022, 08:02

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3

Het OV-fietsabonnement kan zonder problemen worden gekoppeld aan een OV-chipkaart waar het studentenreisproduct op staat.

Het OV-fietsabonnement is duidelijk anders dan NS Flex: het OV-fietsabonnement staat niet op de kaart zelf, maar is een administratieve koppeling tussen kaartnummer en het achterliggende systeem. NS Flex staat wel als product op de kaart zelf en kan voorrang krijgen op het studentenreisproduct bij het inchecken. Duidelijk anders dan bij OV-fiets dus.

Hallo ArnoudKruipers en welkom bij de NS Community,

 

Het antwoord van Tochjo klopt. Je kan naast het studentenabonnement zonder problemen het OV-fiets abonnement ernaast bestellen.

Reageer