beantwoord

Bus in plaats van trein

  • 17 June 2024
  • 9 reacties
  • 214 Bekeken

Zondag 16 juni van Sittard naar Amsterdam vv.  Heen 4 uur terug 3 uur.

In Weert hoor je dat je met bus moet; geen verdere instructies van de machinist. Desgevraagd laat hij weten dat je niet hoeft uit te checken. Dus wel want bij de bus in Weert staat een paal waar je moet inchecken voor de bus; helaas niet gedaan. Busreis duurt 1 uur. In Eindhoven instructie om uit te checken bij de bus; niet gedaan want was niet ingecheckt. Helaas kom je dan station Eindhoven niet binnen. Dus maar ingecheckt of uitgecheckt? En verder per trein naar Amsterdam.

Terugweg wederom geen instructies van de machinist wat te doen na uitstappen in Eindhoven en na een ongelofelijk stuk lopen en zoeken bus gevonden. Wel maar uitgecheckt in Eindhoven en ingecheckt bij bus, in Weert uitgechekt bij bus en ingecheckt  in trein.

Een aantal vragen:

1 Waarom kan informatie in de trein niet beter?

2 Hoe berekent NS nu de kosten van de reis bij NS Dal met al dat in- en uitchecken?

3 Graag reactie want vrijdag ga ik naar Utrecht en weer geen trein op deel traject.

Dank, Jo

icon

Beste antwoord door MoDe 17 June 2024, 17:44

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 7
Badge +3

In principe moet je altijd uitchecken als je het station verlaat om vervolgens met NS bus verder te reizen. Bij NS bus check in, bij uitstappen check je uit. Bij vervolg met de trein check je weer in in, bij eindstation weer uit. Je betaalt niet extra.

Reputatie 7
Badge +3

En dat uitchecken als je het station verlaat en weer inchecken bij de NS bus zou je je achterwege kunnen laten wanneer dat station geen poortjes heeft waar je wel moet uitchecken maar paaltjes, je bent dan immers nog steeds ingecheckt vanaf je beginstation met de trein. Andersom geldt hetzelfde, als het station waar je na het stuk met de NS bus weer met de trein verder gaat paaltjes heeft dan kun je het uitchecken bij de bus en weer inchecken bij het station achterwege laten en met je eerdere incheck verder reizen. Heeft dat station wel poortjes of weet je het niet, dan zeker uitchecken bij de bus zodat je weer kunt inchecken bij het poortje op het station. 

Wilt u zeker zijn dat het goed gaat, dan altijd uit en weer inchecken bij overstappen van trein naar bus en van bus naar trein, zoals ook aangegeven op onderstaande pagina.

https://www.ns.nl/klantenservice/werkzaamheden/werk-aan-het-spoor.html

Wanneer er tussen uit en weer inchecken minder dan 35 minuten blijft het 1 reis tegen hetzelfde tarief. Dus als uw 1e incheck in de daluren was blijft u bij juist uit en inchecken tegen daltarief reizen. 

Badge +3

Weert heeft geen poortjes dus kan je met een NS incheck in Sittard gewoon in de bus stappen. De mobiele paal in Weert is voor mensen die daar hun reis aanvangen (of toevallig toch op het station uitgecheckt hebben).

In Eindhoven kun je dan inderdaad uitchecken bij de bussen om vervolgens weer in te checken bij de poortjes.

Neem contact op me de Klantenservice (telefoon, chat etc.) om uit de leggen dat je overstap in Eindhoven mis gegaan is (uitcheck gemist bij de bussen). Leg uit dat het om één reis vanuit Sittard ging, anders worden het misschien twee losse reizen en dat is duurder.

Omgekeerd hoefde je op de terugweg in Weert eigenlijk niet uit- en weer in te checken, maar dat is verder prima.

En ja, voor de instaphalte van de bussen in Eindhoven moet je helaas een paar honderd meter lopen door een paar fietstunnels, maar er rijden volgens mij ook pendelbusjes naar de opstapplaats vanaf ongeveer de taxistandplaats. Scheelt je ook nog eens je bagage een trap op sjouwen.

Edit: @Momo was me voor.

Reputatie 7
Badge +3

Er is een verschil tussen 1e incheck in daluren bij Flex en bij op Saldo. Bij op Saldo begint bij wisseling van vervoerder een nieuwe reis.

Badge +3

Er is een verschil tussen 1e incheck in daluren bij Flex en bij op Saldo. Bij op Saldo begint bij wisseling van vervoerder een nieuwe reis.

Dat is hier niet aan de orde, want Sittard - Eindhoven is NS tenzij je eerst met Arriva naar Roermond reist en daar naar NS overstapt voor richting Weert (beetje onzinnig).

Reputatie 7
Badge +3

Er is een verschil tussen 1e incheck in daluren bij Flex en bij op Saldo. Bij op Saldo begint bij wisseling van vervoerder een nieuwe reis.

Dat klopt, maar dat speelt hier niet. Het gaat om uit en weer inchecken in Weert en in Eindhoven. daar gaat het alleen om NS. 

Busreis duurt 1 uur. In Eindhoven instructie om uit te checken bij de bus; niet gedaan want was niet ingecheckt. 

Je moet ook in de bus altijd ingecheckt zijn want die is niet gratis. Dus niet NS de schuld geven.

Reputatie 7
Badge +3

Je moet ook in de bus altijd ingecheckt zijn want die is niet gratis. Dus niet NS de schuld geven.

Als bij het verlaten van station Weert niet is uitcheckt was @JOIG nog gewoon ingecheckt en is er gewoon betaald voor de bus. Probleem met niet uitchecken bij de bus in Eindhoven is dan wel dat je om station Eindhoven binnen te komen wel weer moet inchecken en dan heb je na de 1e incheck in Sittard een missende uitcheck, want niet uitgecheckt bij de bus in Eindhoven. 

 

Badge +3

Strikt genomen is er niets betaald, maar wordt het ‘instaptarief’ gerekend (20 euro correctie) voor Sittard naar onbekend.

Maar goed, de busrit is met een incheck gemaakt en dus geldig (mocht daar ooit op gecontroleerd worden).

Reageer