beantwoord

NS Flex Dal Voordeel foutmelding WS-0023

  • 30 October 2022
  • 39 reacties
  • 1545 Bekeken

Beste iedereen,

Gisteren probeerde ik het abonnement ‘NS Flex Dal Voordeel’ voor studenten te bestellen. Het gaat om de actie om na je afstuderen 1 jaar lang gratis NS Flex Dal Voordeel te kunnen gebruiken. Ik vond deze actie op deze website: https://www.ns.nl/studenten/afgestudeerd

Nu heb ik herhaaldelijk geprobeerd om dit abonnement te bestellen, maar iedere keer komt er een foutmelding: “Door technische problemen is het op dit moment niet mogelijk om verder te gaan. Probeer het later nog een keer (WS-0023)”.

 

Ik heb al contact gehad met de klantenservice die mij adviseerde om een andere browser te gebruiken en de cookies te verwijderen. Beide heb ik gedaan maar zonder resultaat. 

 

De achtergrondinformatie is dat ik nog steeds studeer maar (helaas) geen recht meer heb op het studentenreisproduct omdat dat maar 4+1 jaar geldig is. Ik wil vandaag van Apeldoorn naar Maastricht reizen. Dat is uiterst prijzig zonder korting, vooral als student in deze tijden. 

Ik voldoe overigens gewoon aan de voorwaarden van deze actie: ik heb mijn studentenreisproduct stopgezet en dat is niet meer dan 6 maanden geleden. Ja, ik heb het zeker weten stopgezet bij een automaat.

 

Ik hoor graag van jullie voor hulp. Ik denk dat andere studenten ook last van dit probleem kunnen hebben.

icon

Beste antwoord door Laura NS 2 November 2022, 19:04

Bekijk origineel

39 reacties

Reputatie 7
Badge +1

NS websites hebben helaas zeer frequent van storingen en deze kan dan weer op de stapel met onopgeloste. Neem voor de reis contact op met de klantenservice. Je zou ook kunnen overwegen om een maand weekend vrij te nemen dat kost € 31,60?? en dan kan je in de weekends gratis reizen. voor € 3,10 extra kan je ook nog Dal voordeel in de rst van de week erbij aanschaffen (totaal € 34,70 per maand) 

Ik heb precies hetzelfde probleem…. Probeer het al sinds afgelopen vrijdag, maar het werkt nog steeds niet.

Ik heb dit probleem ook. Bij de kantenservice zeiden ze dat ik maar moest blijven proberen, maar dat haalt dus niks uit. Ik wilde vandaag weer bellen, maar na een uur in de wacht te hebben gezeten, heb ik maar opgegeven. Morgen weer proberen. 

Hopelijk gaat NS hier nog iets aan doen, want anders is het aanbod van een gratis daluren abonnement een beetje nutteloos. 

@Johan312 en @Marjon321 zouden jullie mij een privébericht willen sturen met je NAW-gegevens, geboortedatum en OV-chipkaartnummer? De achterliggende afdeling zou hier wel heel graag een blik op willen werpen.

Hetzelfde probleem hier… Probeer al een aantal dagen over te stappen en krijg ook de foutmelding WS-0023. De klantenservice kan telkens niks doen omdat hun “systeem” erg traag is...

De klantenservice kan telkens niks doen omdat hun “systeem” erg traag is...

Nu toevallig het laatste half uur dat we een klik in het systeem doen en vervolgens een kwartier moeten wachten tot die is uitgevoerd. Er wordt hard aan gewerkt!

Hier hetzelfde probleem. Zou graag morgen gebruik willen maken van dalvoordeel. Maar dat wordt lastig als er iedere keer een foutmelding komt.

Heb hetzelfde probleem. 4 browsers op computer, laptop en telefoon geprobeerd. Klantenservice gebeld, fysiek naar de Bali gegaan en weer de klantenservice gebeld. 
 

geen resultaat. 
 

ze zeggen: je moet ergens een actiecode invoeren, het woord STUDENT met hoofdletters en je ov chipkaart nummer. Ze roepen maar wat. Erg vervelend dit. Hoop dat ‘t probleem snel wordt opgelost. 

Ik ga denk ik maar voor het huidige (standaard) reizen op saldo met een dal voordeel abonnement. Na een week lang proberen, bellen, mailen geen resultaat of verbetering. Wel meteen voor een jaar betalen (in plaats van per maand) maar de NS kennende zullen dan de kinderziektes pas uit NS Flex zijn. Hopelijk niet tot volgend jaar op dit forum!

Ik loop tegen hetzelfde probleem op. Verschillende browsers en apparaten geprobeerd, maar elke keer weer de foutcode WS-0023. 

Ik probeer ook een dal voordeel flex aan te vragen (niet zoals bij jullie met de studentenkorting) en krijg dezelfde foutmelding...

Reputatie 7
Badge +1

Mogen we de status van de verstoring weten. Ook op twitter vandaag al weer één met dezelfde foutmelding.

 

Eerlijk gezegd snap ik ook totaal niet wat Laura hiermee bedoelt? 

Nu toevallig het laatste half uur dat we een klik in het systeem doen en vervolgens een kwartier moeten wachten tot die is uitgevoerd. Er wordt hard aan gewerkt!

Idem, continu die stomme melding terwijl ik een traject vrij nodig heb. Dit kost allemaal extra geld zo.

Hier precies hetzelfde…

Hier hetzelfde. Het zou fijn zijn als er een reactie komt wat betreft de status van de storing. 

Hetzelfde voor mij

Ik krijg ook al 2 dagen de foutmelding. Probeer al dagen een Flex-trajectvrij-abonnement af te sluiten. Maar…. geprobeerd via iphone, mac, windows laptop. In Safari, Chrome en Edge. Maar zonder resultaat . Elke keer het volgende bericht: “Door technische problemen is het op dit moment niet mogelijk om verder te gaan. Probeer het later nog een keer (WS-0023)”. Ik baal hier enorm van. Contact krijgen met klantenservice is erg lastig.

Hier nog iemand. Wil van het weekend graag met Dal voordeel reizen - Zou fijn zijn als het probleem snel wordt opgelost. 

Ik krijg dezelfde foutmelding, wil graag naar Altijd Vrij voor deze maand want ik moet 5 dagen per week Alkmaar - Utrecht reizen. Elke dag dat het niet lukt ben ik weer 31 euro meer kwijt.

Ik heb in 2 weken tijd al 6  geprobeerd ns flex dalvoordeel te bestellen. Telkens een foutcode

 

kan dit op het station wel gekocht worden?

Ik probeer het al sinds maandag ochtend, geen enkel resultaat. De chatfunctie op de website is bijzonder langzaam (waarschijnlijk gewoon te weinig mensen) en geen uitzicht op verbetering. Beter wordt dit snel opgelost.

Ik kan trouwens überhaupt geen Flex abonnement aanvragen, wel of geen korting.

Reputatie 7
Badge +3

En ondertussen op de radio flink reclame maken voor de abonnementen. Iets met prioriteiten.

Reputatie 7
Badge +1

En ondertussen op de radio flink reclame maken voor de abonnementen. Iets met prioriteiten.

Gaat helemaal nergens meer over. Sinds afgelopen vrijdag kan je volgens mij bijna geen abonnementen meer bestellen bij NS, maar er enige vaart achter zetten om het op te lossen => Ho maar. En dan zo'n reactie van Laura: ik kan er eerlijk gezegd geen touw aan vastknopen.

Update: Nu enkele dagen later heb ik het wederom geprobeerd maar ik stuit nog steeds op dezelfde foutmelding WS-0023. Ik hoop dat NS dit spoedig ziet en kan verhelpen.

 

 

Reputatie 7
Badge +1

Update: Nu enkele dagen later heb ik het wederom geprobeerd maar ik stuit nog steeds op dezelfde foutmelding WS-0023. Ik hoop dat NS dit spoedig ziet en kan verhelpen.

 

 

Ja ik zie op twitter daar ook steeds de berichten over. Antwoord van NS stuur een DM. Dat duurt dan weer een dag of 3 voordat die beantwoord wordt. Het probleem zelf wordt echter maar niet opgelost. Moderators hier zijn ook niet actief in dit topic. Conclusie NS wil geen abonnementen verkopen?

Reageer