saldo op ov chipkaart | NS Community
beantwoord

saldo op ov chipkaart

  • 16 October 2021
  • 3 reacties
  • 154 Bekeken

Heb sinds deze week een weekend voordeel flex abonnement 40% korting.Er staat nog saldo op mijn ov kaart en dat gaat u verrekene

 

 

n. Maar er staat ook saldo voor bus,tram en metro op diezelfde ov kaart....hoe zit dat nu? Staat er nu geen saldo meer op voor de bus etc...dan kan ik dus niet meer met de bus etc...hoe zit dat ??

 

icon

Beste antwoord door Thom 16 October 2021, 22:33

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4

U heeft voor bus, tram en metro ook geen saldo meer nodig. U betaalt uw reizen hiermee ook na een maand, net als voor de trein. Het komt op dezelfde rekening. Uw saldo wordt teruggestort. U reist overal met Flex, dus in trein, bus, tram en metro zonder saldo, en met een rekening achteraf. 

Reputatie 6

Hallo Wim van Velzen! Welkom bij de NS Community.

Thom heeft hier het goede antwoord al gegeven. Je gebruikt nu ook voor bus, tram en metro geen saldo meer. Het saldo wat nog op je pas stond zal verrekend worden met de eerste nieuwe factuur.

Badge +3

NS Flex voor bus, tram en metro is optioneel en soms krijg je het niet eens (als het systeem een BTM abonnement detecteert).

Het zou fijn zijn als in zo’n geval het saldo (en eventueel automatisch opladen) gewoon met rust gelaten wordt. Komen de nodige vragen over namelijk.

Reageer