beantwoord

Verlengde weekenden en NS Weekend Vrij

  • 24 May 2022
  • 4 reacties
  • 190 Bekeken

Reputatie 2
  • Reisadviseur**
  • 135 reacties

 

In België kun je bij een verlengd weekend, vaak al een dag of zelfs 2 dagen eerder de avond ervoor al gebruik maken van een goedkoper treinkaartje. Waarom geldt in Nederland een dergelijk regime met verlengde weekends niet bij NS Weekend Vrij?

Nu gaat bij zo'n lang weekend het vrij reizen pas in vanaf middernacht op een doordeweekse NS Feestdag.

 

belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/weekend-ticket

 

icon

Beste antwoord door Tamzin 24 May 2022, 09:24

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dat lijkt me evident. NS krijgt geen subsidie van de overheid voor al dit soort leuke dingen voor de mensen. 

Op de eerste plaats is Nederland geen Belgische kolonie dus er is geen reden om verplicht hetzelfde te moeten doen als de NMBS.

Hemelvaartsdag is op donderdag, de dag er voor en de dag er na zijn twee werkdagen dus het is ook niet logisch het weekend op woensdagavond te laten ingaan.

Je kunt je zelfs afvragen waarom een weekendabonnement überhaupt geldig is op feestdagen die niet direct aansluiten op een zaterdag of zondag. Want dat heeft niets met het weekend te maken.

Reputatie 7
Badge +1

We zitten hier in Nederland en niet in België. @Mib : je bent nu in diverse topics je frustratie over het niet geldig zijn van weekend vrij op de woensdag voor Hemelvaartsdag hier aan de kaak aan het stellen. 

Telkenmale krijg je van de medeforumleden hetzelfde antwoord. Misschien de conclusie trekken dat de medeforumleden gelijk hebben?? 

 

In België kun je bij een verlengd weekend, vaak al een dag of zelfs 2 dagen eerder de avond ervoor al gebruik maken van een goedkoper treinkaartje.

 

Beste @Mib,

Je bent altijd welkom in België. Dan wil ik tijdelijk best iets minder boos zijn. 

Maar als je de lijn echt wil doortrekken, dan mag je je Weekend Vrij natuurlijk altijd wijzigen naar Flex basis/zonder abonnement. Dan reis je net zoals in België zonder korting. Weekend Vrij bestaat namelijk niet in België. 🙂

Reageer