beantwoord

inchecken voor 6.30 uur vanaf januari 2021 met voordeeluren-abonnement

  • 12 August 2021
  • 2 reacties
  • 83 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie

Op 20 juni 2021 kreeg ik bericht van mijn nieuwe keuzedag.

In deze email staat de volgende zin:

“Het moment van inchecken bepaalt of u wel of niet met een Keuzedag reist. Checkt u in de daluren in en in de spitsuren uit? Dan maakt u gebruik van uw Keuzedag. Checkt u in de spits in en in de daluren uit? Dan reist u op saldo". 

Hieruit trek ik de conclusie dat ik vóór 6.30 mag inchecken en dat ik dan gewoon mijn reis kan maken ondanks dat ik tijdens de spits in de trein zit.

Voorheen kon ik in juli en augustus de hele dag met mijn keuzedag reizen, maar dat is helaas over.

Met vriendelijke groet,

Lia

icon

Beste antwoord door Tochjo 12 August 2021, 12:33

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3

Hieruit trek ik de conclusie dat ik vóór 6.30 mag inchecken en dat ik dan gewoon mijn reis kan maken ondanks dat ik tijdens de spits in de trein zit.

Dat is correct. Merk op dat dit alleen werkt zolang u niet hoeft over te stappen op een trein van een andere vervoerder; daarvoor zou u immers moeten uitchecken en in de spitsuren opnieuw moeten inchecken.

Voor de volledigheid: er is een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger, dus als u om 6.34 uur incheckt, dan is uw Keuzedag ook nog geldig.

Badge +3

Als aanvulling, mocht u in de spits inchecken (en dus voltarief reist) kunt u na de spits onderweg uitchecken en daarna meteen (bij paaltjes na 10 seconden) weer inchecken om de Keuzedag te activeren. Daar hoeft dan geen 35 minuten tussen te zitten.

In de ochtend (ma-vr) kan dat dus vanaf 8:55 en in de avond vanaf 18:25

Reageer