beantwoord

Jongerendagkaart

  • 30 December 2021
  • 4 reacties
  • 111 Bekeken

Een vriend en ik zijn van plan en jongerendagkaart te gebruiken en vroegen ons af of bij de NS oudejaarsdag als een feestdag wordt gezien.

icon

Beste antwoord door Momo 30 December 2021, 17:26

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Oudjaarsdag is geen feestdag, Nieuwjaarsdag wel.

Hou er bovendien rekening mee dat op Oudjaarsavond vanaf ongeveer 20:00 uur geen treinen meer rijden, behalve treinen die de rit naar de eindbestemming nog af moeten maken.

Reputatie 7
Badge

Nee, is gewoon een doordeweekse werkdag met de bijbehorende spitsbeperkingen.

Reputatie 7
Badge +3

De feestdagen die NS hanteert zijn terug te vinden op de website.

Reputatie 7
Badge +4

Belangrijk punt op Oudejaarsdag is dat de spits wel geldt EN dat de treinenloop zo rond acht uur stopt. U moet dan dus terug zijn en dat kan wel eens heel lastig worden, omdat u tijdens de middagspits tussen vier en half zeven niet in de trein mag zitten. Tussen half zeven en ongeveer acht uur, soms wat later, moet u thuis zien te komen. 

Een jongerenkaart kan dus alleen goed ingezet worden als u hier rekening mee houdt. Een jongerenkaart op Oudejaarsdag is in veel gevallen ronduit onhandig.

 Wat dat betreft is Nieuwjaarsdag veel gunstiger, want dan is er geen spits en kunt u de hele dag onbeperkt van de kaart gebruik maken. U mag zelfs na middernacht nog reizen tot vier uur in de ochtend. Dit geldt ook voor een zaterdag of een zondag.

Reageer