beantwoord

jongerendagkaart op naam

  • 12 March 2022
  • 4 reacties
  • 424 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

Ik heb 4 jongeren nsdagkaarten gekocht voor zondag om naar de Efteling te gaan.1 van de jongeren heeft nu Corona en dus gaat er een ander vriendje mee in zijn plaats. Op de reeds gekochte dagkaart staat echter de naam van de jongere die eerst mee zou gaan. Geen probleem toch?

icon

Beste antwoord door Tochjo 12 March 2022, 08:58

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3

Dat is wel een probleem. Als het geen probleem zou zijn, zou u die ene dagkaart heel vaak af kunnen drukken, kunnen verspreiden onder allerlei leeftijdsgenoten die met andere treinen reizen, en zo meerdere mensen kunnen laten reizen voor de prijs van één.

E-tickets kunnen alleen gebruikt worden door de persoon wiens naam op het ticket staat. Bij controle moet dan ook een identiteitsbewijs getoond worden.

De persoon die in de plaats van uw vriend meegaat, kan niet met de reeds gekochte dagkaart reizen en moet een nieuw vervoerbewijs regelen.

Reputatie 7
Badge +4

Verder is elk van de kaarten alleen geldig als de naam die er op staat, volledig overeenkomt met de naam op het ID van elk van de reizigers. Zonder bijpassende ID reist uw andere vriendje gewoon zwart. U zelf trouwens ook als u zonder ID reist.

Dat een e-ticket alleen geldig is met het bijpassende ID dat u altijd bij zich moet dragen, is normaal. @Tochjo heeft de reden daarvoor verder zeer goed aangegeven.

Het is me daarom ook een raadsel hoe u kunt denken dat het geen probleem is. Er is voor uw andere vriendje niet betaald en als er niet voor een kaartje wordt betaald, is het gewoon zwartrijden. 

 en dus gaat er een ander vriendje mee in zijn plaats.

Laat u ‘dus’ maar weg, het is geen logische gevolgtrekking.

De jongere met Corona wensen we natuurlijk wel een goed herstel toe, maar hij kan zijn kaartje niet weggeven aan een ander. Zo werken de dingen niet. Hopelijk is het nu wel helder waarom. Het is ook goed dat u het vraagt, zo blijkt maar weer. Veel plezier in de Efteling, dat wel! Met de AH-zegeltjes helemaal aantrekkelijk. ;-)

Reputatie 7

Je kan zulke vervoersbewijzen beter de avond tevoren kopen of liever nog op de dag zelf. Juist om zulke situaties te voorkomen. 

Geen probleem toch?

Wel een probleem, die naam staat er juist op om fraude te voorkomen.

Reageer