beantwoord

NS app toont vertraagde trein niet in de planner

  • 6 August 2022
  • 84 reacties
  • 2323 Bekeken


Toon eerste bericht

84 reacties

Badge +3

Het probleem bestaat nog steeds https://x.com/narryspeonies/status/1732466377527574650

Rest van het draadje op https://x.com/oldschoolrobert/status/1732478929124855916

Reputatie 5

Inderdaad bestaat het probleem nog steeds. Nu vanmiddag maak ik het helaas opnieuw mee. Omstreeks 14:25 checkte ik in Deventer de reisplanner om te zien of mijn al eerder geplande reis met de intercity van 14:45 naar Hilversum nog altijd mogelijk was. Hoera, dat bleek het geval. Een kwartiertje later op het perron aangekomen stond die trein tóch met +40 op de schermen. Medewerkster ook eens gevraagd: "ja, de informatie over die internationale treinen krijgen wij pas heel laat binnen" :-/ Waarom de reisplanner die informatie überhaupt niet kent wist zij ook niet.

 

Reputatie 5

In dit topic heb ik vaak geklaagd over de onbetrouwbaarheid van de app/reisplanner bij (in het bijzonder) gebruik van internationale treinen in het reisadvies. Vanmiddag is die IC van Deventer naar Amsterdam weer eens vertraagd, maar nu komt de reisplanner wel gewoon overeen met de info op het station. Ik had in de app ook de pushmeldingen ingeschakeld, die functioneerden nu ook. Dit moet ik misschien ook eens duidelijk hier melden. Hopelijk is het nu echt definitief en permanent gefixt.

 

Badge +3

… Vanmiddag is die IC van Deventer naar Amsterdam weer eens vertraagd, maar nu komt de reisplanner wel gewoon overeen met de info op het station. Ik had in de app ook de pushmeldingen ingeschakeld, die functioneerden nu ook. Dit moet ik misschien ook eens duidelijk hier melden. Hopelijk is het nu echt definitief en permanent gefixt.

Fingers crossed, maar gezien dit hele topic blijft het een loterij wat er zoal getoond wordt, en wat juist is. Als het om +11 gaat maakt dat voor jou niet uit.

Een zinnige overstap op Hilversum haal je dan wel, en waarschijnlijk red je 18:10 als aankomst ook nog wel want dat zegt de planner, haha! 😅

 

Reputatie 5

Helaas, te vroeg gejuicht. Het is nu 17:36 en trein komt aan in Amersfoort. Ik check de reisplanner vanwege mijn overstap, maar ineens is de correcte status qua vertraging verdwenen en zouden we volgens de reisplanner al bijna Hilversum binnen moeten rijden. Heel merkwaardig...

 

Badge +3

Oh jee, het is nu 17:50 en ik zette hetzelfde advies zojuist nog onder mijn vorige reactie. Te vroeg gejuicht dus inderdaad 🤣

De reisplanner zou gewoon moeten weten dat je nog onderweg bent van Amersfoort naar Hilversum. 

De NS planner toont de 144 overigens helemaal niet, ook niet vanaf Amersfoort maar dat is dus het ‘ontmoedigingsbeleid’ ook al rijdt hij wel.

Zie ook https://x.com/oldschoolrobert/status/1799783195367666139 (ICd Brussel niet in de planner, maar die rijdt gewoon en je mag mee).

Reputatie 5

Lach er maar om. Ik word hier echt behoorlijk moe(deloos) van... Nu weer eens 25 minuten op station Hilversum rondhangen.

Reputatie 5

En de planner adviseert mij dus wel degelijk 'gewoon' die reis met de intercity van 16:45.

Het gaat natuurlijk om een reis die start in Deventer, niet pas in Amersfoort.

Badge +3

En (gerelateerd) als een internationale trein niet getoond wordt in de Reisplanner (dank forumlid @Arjan49):

https://x.com/ArjanKuiper3/status/1799845926393266434

…allemaal de OV info app downloaden en installeren want daar staat de Brusselaar gewoon wél in: door eigen tekortkomingen (niet voldoende lange treinen) dit uit de reisinfo via de officiële app houden is een brevet van onvermogen, niet voor het eerst helaas… 

 

Reageer