beantwoord

Aansluiting trein in Baarn

  • 23 March 2022
  • 3 reacties
  • 138 Bekeken

De trein in Baarn richting Soest vertrekt net even eerder dan dat de trein uit Amsterdam aankomt. Overstappen kost dus een half uur wachten. Vervolgens staat deze trein 6 minuten in Soest te wachten voordat hij verder rijdt richting Utrecht. Waarom niet 4 minuten later vertrekken uit Baarn en maar 2 minuten wachten in Soest? Dan ontstaat een goede overstap moelijkheid in Baarn.

icon

Beste antwoord door Sneltram 23 March 2022, 08:48

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge

Geen idee. In principe zou het moeten kunnen want volgens mij rijdt die trein op een eigen spoor en zit het niet het treinverkeer Amersfoort-Amsterdam in de weg. Ik dacht ook dat er plannen waren om deze aansluiting te verbeteren.

Reputatie 7
Badge

Deze oplossing wordt ook toegepast, maar het lukt niet in beide richtingen. Van Baarn naar Soest ligt maar één spoor. De trein van Baarn naar Soest moet dus op tijd uit Baarn weg om de trein in de andere richting op tijd uit Soest te kunnen laten vertrekken. ‘s Ochtends wordt dat zo gedaan dat er een overstap is van Soest naar Hilversum, ‘s Middags is het andersom. De drukste richting krijgt op die manier een overstap. Het is niet mogelijk om de overstap in beide richtingen te bieden. Daarvoor moet de snelheid omhoog, maar dat laat het spoor fysiek niet toe. Of de dienstregeling van de sprinter tussen Amersfoort en Amsterdam moet op de schop, maar die is weer afhankelijk van andere treinen rond Weesp, Amersfoort, enzovoorts.

 

 

Reputatie 7
Badge

Op die manier. Dan wordt het inderdaad heel moeilijk. 

Reageer