beantwoord

bus naar boxtel vanaf eindhoven

  • 16 August 2022
  • 2 reacties
  • 1126 Bekeken

Door werkzaamheden gaat de trein niet naar Boxtel, dus ik moet met de snelbus vanaf Eindhoven centraal naar Boxtel, alleen op de app staat niks over waar die bus staat of welk nummer de bus heeft, kan iemand uitleggen? 
 

en moet je met je ov chipkaart in die bus? Of moet je je trein ticket laten zien?

icon

Beste antwoord door henkputs 17 August 2022, 01:26

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 4

De NS-bus van Eindhoven naar Boxtel vertrekt aan de achterkant van het station, naar links, bij het Beursgebouw. Volg de gele borden, volg de wijsvingers van gele hesjes en vooral, volg de massa.

Ja, je moet in- en uitchecken bij de bus, maar de paaltjes staan vaak verstopt. Vraag ernaar, of wellicht hoor je de piepjes al. Vergeet vooral niet ook weer uit te checken. Mocht je van elders komen, check dan op station Eindhoven uit (aan de achterkant dus) en bij de bus weer in. Dat is vooral belangrijk als je na Boxtel verder reist, want anders begin je in Boxtel met een “nieuwe rit” en kan de reis duurder worden.

Mocht je met een papieren ticket reizen, stap dan gewoon in. De chauffeur is niet van NS en controleert niet.

Er zijn snelbussen en stopbussen via Strijp en Best. Ze hebben geen nummer.

Reputatie 2

Zorg wel dat je binnen 35 minuten na het uitchecken incheckt bij de bus, anders wordt de reis alsnog opgeknipt in meer delen. Is de wachtrij te lang, check dan na het uitchecken in Eindhoven bij een ander poortje opnieuw in, maar ga niet door het poortje naar binnen. Dan zie je de melding Overstap OK, en je bent dan ingecheckt voor de bus. Bij de bus check je daarna dan niet opnieuw in. Check in Boxtel wel uit bij de bus, en check in bij het poortje naar de trein, dan zie je weer de melding Overstap OK. Het is altijd raadzaam op het paaltje of het poortje te KIJKEN naar de melding op het scherm, dan weet je of de reis goed gaat. Op deze manier blijft de doorgaande reis 1 reis, in plaats van 2 of 3 reizen met evenzoveel maal het instaptarief.

Reageer