beantwoord

dienstregeling 2024

  • 7 November 2023
  • 8 reacties
  • 397 Bekeken

Reputatie 3

Vaak kan ik ergens in oktober de dienstregeling van het komende jaar vinden echter staat die er nu er nog steeds niet op. Weet iemand hoe dit zit?

icon

Beste antwoord door Rene74 7 November 2023, 20:28

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7

Je kan de dienstregeling al vinden via het Duitse  bahn.de

Plan daar een reis vanaf 10 december en je vindt de tijden.

Waarom dat bij NS zelf nog steeds niet kan, en bij bahn.de al sinds half oktober, geen idee. 

Ik heb zelf ook busritten proberen te plannen na 9 dec, maar 9292.nl gaat tot op heden nog steeds niet verder dan 9 december. Ook die dienstregelingen zijn niet verwerkt.

De dienstregeling is inderdaad al wel te vinden in een aantal internationale planners, maar dat is enkel de basisdienstregeling. Allerlei randzaken zoals overstapgegevens zijn pas vanaf 4 weken voor aanvang dienstregeling beschikbaar. Zodoende de keuze om in zijn geheel nog geen publicatie te doen.

De NS is dit jaar inderdaad laat, vorig jaar was de nieuwe dienstregeling al vanaf eind oktober te raadplegen. ProRail sluit de plansystemen altijd half oktober af, daarna is het aan de NS om er reisinformatie van te maken door onder andere overstapinformatie en treinvervangende bussen toe te voegen. Meestal is de boel dan eind oktober gereed voor publicatie maar dit keer duurt het wat langer.

In sommige internationale reisplanners kun je wel reizen plannen voor na 9 december, maar let op: dit is de internationale conceptdienstregeling zoals deze in juli vastgesteld is door ProRail (en de andere Europese infrabeheerders). Hierop zijn de wijzigingen die hierna doorgevoerd zijn (en dat zijn er dit jaar weer een hoop) niet verwerkt.

Je kan de dienstregeling al vinden via het Duitse  bahn.de

Plan daar een reis vanaf 10 december en je vindt de tijden.

Die dienstregeling klopt niet omdat die gebaseerd is op de plannen die NS in het voorjaar had aangekondigd. Daarin was weer een massale opschaling voorzien maar veel van die toevoegingen zijn in september weer afgeblazen en er zijn inmiddels ook verdere afschalingen bij gekomen. Er staan in de dienstregeling op bahn.de daarom veel meer treinen dan er in werkelijkheid vanaf 10 december gaan rijden.

Reputatie 7

... daarna is het aan de NS om er reisinformatie van te maken door onder andere overstapinformatie en treinvervangende bussen toe te voegen. 

treinvervangende bussen? goeie grap, daar hoor je pas enkele dag voor vertrek iets over! 

Er zitten ook bussen in de jaarplanning tbv vaste buitendienststellingen. 

De dienstregeling is vanmorgen gepubliceerd, wel kan het zijn dat sommige reisplanners de nieuwe data nog niet ingeladen hebben omdat ze dat alleen 's nachts doen.

En de nieuwe dienstregeling is inderdaad afgelopen nacht ingeladen in de reisplanner😁

Reageer