beantwoord

Dienstregeling per 7 feburari 22

  • 20 January 2022
  • 27 reacties
  • 996 Bekeken

Reputatie 7
Badge

Ik las dat de dienstregeling per 7 februari mogelijk verder wordt uitgekleed, dit maal door ziekmeldingen. Hoewel ik begrip heb voor deze reden, opper ik graag het volgende:

Kan NS overwegen om in de spits de dienstregeling min of meer ongemoeid te laten en als er gekort moet worden dit eerder op recreatieve momenten te doen? Niet alleen in het voordeel van spitsreizigers, die veelgebruiker zijn, maar ook voor NS om die doelgroep proberen te behouden?

Een ander tip is om sprinters in te zetten op IC trajecten zodat bij uitval van conducteurs de deuren gewoon automatisch gesloten kunnen worden en er toch gereden kan worden met minder personeel.

icon

Beste antwoord door Anonymous 20 January 2022, 23:02

Bekijk origineel

27 reacties

Reputatie 7
Badge

Wat een egoȉstische vraag.

Recreatieve reizen zijn net zo noodzakelijk als werk reizen.

 

Het is niet zo zeer egoïstisch, eerder realistisch. Naast mijn 4 noodzakelijke reizen (die om te werken dus….) maak ik ook geregeld recreatieve reizen (die om te chillen dus...). Zie daar zelf wel een verschil tussen, net als de overheid dat zag, in de afgelopen zeg 22 maanden, en ook vaak benoemde. (Heb zelf liever extra reistijd op een te kiezen recreatieve dag, dan binnenkort op voorhand weer 4x +30 minuten per week, zoals vorig jaar ook een maand of 5 het geval was.)

Uiteindelijk zorgt een verschraald treinaanbod (ongeacht de reden) ervoor dat de trein minder aantrekkelijk wordt als primair vervoersmiddel.

@Raymond123

Als de forensen zoals nu massaal wegblijven zal de dienstregeling uiteindelijk gewoon uitgedund worden. Wen maar vast aan lagere frequenties.

Reageer