is ns busbedijf tijdens vakantie?

  • 19 July 2022
  • 5 reacties
  • 196 Bekeken

In augustus passen wij weer op in Driebergen -Zeist. De planner laat zien dat je welke route je ook naar Zeist neemt steeds een of tweemaal moet bussen. Je doet er, als je geluk hebt zeker een uur langer over deze reis en ook terug. Bovendien kom je als je via Nijmegen reist bij overstappen en uit -inchecken de reis van Nijmegen naar Driebergen Zeist aan volledig tarief te betalen. 
Ik heb het idee dat de communicatie tussen NS en ProRail totaal niet werkt want reizen via Tilburg dan wel via Nijmegen zorgt voor zeker een uur oponthoud. Leuk voor vakantie reizigers van uit Limburg en naar Limburg. 
dit had anders gemoeten.!


5 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Ik begrijp je vraag/punt niet helemaal, jlim. Gaat het om de werkzaamheden waardoor je een uur langer onderweg bent vanuit Limburg naar Driebergen-Zeist? En wat is je vraag/klacht/melding hier dan precies over?

Reputatie 7
Badge +1

De beste stuurlui staan aan wal. Aan beterweters nooit gebrek hier. gelukkig maar dat die de planning niet hoeven doen-dan zou het pas echt een grote puinhoop worden

Tja-en als U nou eens naar de echte feiten kijkt dan zal het geen verbazing hoeven te wekken dat het nu zo gaat. 

U heeft vast wel dat grote blik vol met bus-sjofeurs die wel op onmogelijke tijden bussen willen besturen.

U was vast wel in staat om helemaal zelf enkel in de korte nachtelijke uurtjes de rails en hele ondergrond over zo´n 10-12 km zo te herstellen dat de vele treinen er op slappe ondergrond weer over kunnen met normale snelheid.

U heeft dat uitzendburo of die aannemerij dat zomaar op elk ogenblik 100en ervaren vaklui kan sturen om zoń klus te klaren.

Ik heb het idee dat de communicatie tussen NS en ProRail totaal niet werkt want reizen via Tilburg dan wel via Nijmegen zorgt voor zeker een uur oponthoud. Leuk voor vakantie reizigers van uit Limburg en naar Limburg. 

Er is nauwelijks communicate. ProRail stelt de buitendienstellingen eenzijdig vast. 

Reputatie 5
Badge

Los van de gebrekkige communicatie tussen die twee, zijn er in de vakantieperiodes nou eenmaal minder reizigers tov doordeweeks:

Bij het plannen van een treinvrije periode willen ze zorgen dat er zo min mogelijk reizigers last hebben dat er minder treinen rijden. Daarom worden vaak nachten, weekenden of vakanties uitgekozen. In deze periodes zijn er minder reizigers.

Waarom zijn treinvrije periodes vaak tijdens de vakantie? | ProRail

Badge +3

Bovendien kom je als je via Nijmegen reist bij overstappen en uit -inchecken de reis van Nijmegen naar Driebergen Zeist aan volledig tarief te betalen.

Bedoel je hiermee dat je in de spits moet vertrekken om op tijd in Driebergen-Zeist te zijn?

Of dat je (bij Roermond/Venlo - Nijmegen met Arriva) na een overstap in de spits belandt?

Dat laatste is bij vertrek in de daluren en NS Flex geen probleem, bij reizen op saldo (oud Voordeelurenabonnement) helaas wél. Je zou het nog kunnen omzetten naar een Flex (Dal Voordeel) abonnement.

Vanuit het zuiden ontkom je helaas niet aan busvervoer (of dus via Nijmegen met Arriva), want Eindhoven - Boxtel ligt eruit dus omreizen via Rotterdam kan ook niet.

 

Reageer