beantwoord

Rtd Lombardijen - Eindhoven via Rrd Centraal - Vraag over terugsteken



Toon eerste bericht

227 reacties

Reputatie 4
landrsthrn,

Bedankt, we moeten bij elkaar in de buurt wonen.
Ik ga, als de mogelijkheid er is reizen vanaf Rotterdam Lombardijen naar Eindhoven via Rotterdam Centraal met e-ticket Barendrecht-Eindhoven.
Reputatie 4
NS ???
Schraper, we hopen deze week nog een reactie te plaatsen. Excuses voor het lange wachten.
Reputatie 4
Sivan,

We zijn inmiddels weer 2 weken verder.
Afgelopen zaterdag ben ik vanaf Lombardijen naar Eindhoven via Rotterdam Centraal gereisd met een AH kaart.
Helaas op zowel de heen- als terugreis geen conducteur gezien..
Reputatie 6
Badge
@Schraper, op de AH kaart is het terugsteekverbod niet van toepassing, toch?
Reputatie 4
Dat klopt landrsthr, De AH kaart is een weekend lang vrij reizen.
Daarom had ik ,zonder kans op een boete, aan een conducteur willen vragen of hij/zij instructies had gehad of het terugsteekverbod op deze reis van toepassing is.
Op dit forum komt ben ik bang geen antwoord van NS.
Ik heb meerdere malen gevraagd om een terugkoppeling, maar in verband met hoge drukte zijn ze er nog niet aan toegekomen. Mijn oprechte excuses.
Reputatie 5
Zo 3 maanden achter elkaar drukte?
Pas op dat ze niet overspannen worden.
Reputatie 4
Satneef,

Ik heb mij voorgenomen vriendelijk te blijven op dit forum.
Maar als ik mijn klanten drie maanden laat wachten dan zie ik ze niet meer terug.
Helaas is er geen concurrentie voor NS.
Ik wacht nog een week en dan speel ik deze vraag, maar dan als klacht, door naar het ovloket.
Reputatie 6
Badge
Nog altijd is er geen antwoord.
Reputatie 3
Het probleem blijkt wat complexer dan gedacht dus helaas nog even geduld.
Reputatie 7
Wat maakt het probleen nu zo complex? En met zijn al die betrokkenen waarmee moet worden afgestemd? Als hier meerdere vervoerders zouden rijden, dan kan ik me voorstellen dat het zo lang duurt.

Ik reis regelmatig van Delft naar Breda Prinsenbeek. Als die rijdt, dan stap ik in Delft in de intercity naar Breda (via de HSL), en steek vanaf Breda terug naar Prinsenbeek. Mag officieel niet, maar is een kwartier (!) sneller dan via Dordrecht per sprinter.

Ik begrijp niet, waarom ook dit niet toegestaan is. NS roept in alle toonaarden dat door meer treinen via de HSL te sturen, reistijden worden verkort maar tegelijkertijd wordt gebruik van die snellere mogelijkheden ontmoedigd door verboden en onduidelijkheden.
Reputatie 6
Badge
Zou je een studenten-OV kunnen zien als ''Trein Vrij'' abonnement? Want die mensen mogen volgens de reisplanner wél terugsteken voor Breda Prinsenbeek en Eindhoven vanuit Lombardijen.
Reputatie 5
Afgezien van het complexe probleem ; is er een richtlijn voor conducteurs als ze iemand 'betrappen' op de IC naar Breda die in Lombardijen is opgestapt ?? Of is het maar net hoe hun pet staat ?

Mijn dochter steekt voorlopig terug op zaterdagen omdat het gewoon veel sneller is. Als ze de tijd heeft holt ze op CS naar de ingang om uit en in te checken, maar dat zou wel eens kunnen mislukken vanwege vertraging of zo.
Reputatie 7
@ Goner:

Mocht je dochter gecontroleerd worden tijdens terugsteken, dat kan ze uitleggen dat het probleem zo complex dat de oplossing van NS geduld hebben is.
@Sivan en Frank
Ik hoop dat jullie inmiddels wel bedacht hebben wat ik in bericht 14 heb gezegd en dat het zoeken naar een oplossing langer duurt. Ik verwacht na deze maanden wel een echte oplossing en geen onzin-antwoord zoals het mag niet vanaf Lombardijen maar wel vanaf Barendrecht.
Reputatie 4
Beste NS,

Er zijn inmiddels VIER maanden verstreken sinds ik mijn vraag heb gesteld.
Wanneer kan ik antwoord verwachten ?
Reputatie 6
Badge
Het is alweer bijna 3 april. Weet NS nu al of het omreizen via Rotterdam Centraal gedoogd zal worden?
Ik heb gevraagd om een update. Nogmaals mijn excuses.
Reputatie 6
Badge
Ik snap dat dit een moeilijk onderwerp kan zijn, maar ik ga de eerst volgende keer dat ik een afspraak heb in Eindhoven en ik sta op Lombardijen gewoon omreizen via Centraal. Ik ga geen tijd verzieken terwijl ik toch geen saldo betaal, dat zal meneer de conducteur ook wel snappen. Bovendien heeft NS de verbinding met Dordrecht verziekt en zijn de overstappen onbetrouwbaar.
Reputatie 4
Beste NS,

Er zijn inmiddels VIER maanden verstreken sinds ik mijn vraag heb gesteld.
Wanneer kan ik antwoord verwachten ?


NS,

We zijn weer een maand verder.....
Schraper, ik snap heel goed dat je blijft herinneren. Frank heeft aangegeven zelf ook te moeten wachten op input en zolang hij niets post, is er niets om over te posten. Sorry.
Vreemd dat men van Rotterdam Lombardijen niet via Rotterdam Centraal naar Eindhoven ma reizen. Is wel de kortste route als het gaat om reistijd. Bij vol tarief is de oplossing een e-ticket van Barendrecht naar Eindhoven.
Want van Barendrecht naar Eindhoven mag wel via Rotterdam Centraal. En anders even uit- en in checken op het perron van Rotterdam Centraal. Maar eigenlijk zal NS hier voor een uitzondering moeten maken, omdat het nu eenmaal de snelste route is met minder overstappen.
Reputatie 5
Dat is precies waar we het hier al 5 maanden over hebben ... :?
Reputatie 6
Badge
Precies, 5 maanden. Laten we hopen dat als er dan eindelijk antwoord komt, het op zijn minst positief zal zijn.

Reageer