Virm als sprinter | NS Community
beantwoord

Virm als sprinter

  • 25 December 2021
  • 4 reacties
  • 363 Bekeken

Weet iemand waarom er steeds VIRMs rijden in Zeeland? (Als SP) want hier hoort een SNG op te rijden meestal betekent 1x materieel tekort maar het zijn er elke dag een stuk of 10

icon

Beste antwoord door JurgenH 25 December 2021, 18:24

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Zo te zien is het steeds één omloop VIRM-4 (dus 1 treinstel) die meedraait in deze treinserie: https://treinposities.nl/omloop/AD27/20211227

Wat daar precies de reden van is weet ik niet, maar wellicht dat er elders verschuivingen zijn in de materieelinzet. Je ziet wel vaak bij werkzaamheden dat er gemixt wordt met materieel in treinseries. Verschillende treinseries gebruiken dan dezelfde omlopen. Maar daar lijkt geen sprake van hier.

Het kan natuurlijk zijn dat deze planning later nog wordt aangepast. Soms staan er van te voren andere materieeltypes gepland dan anders, en wordt dat later weer teruggezet.

Beschikbaarheid van het materieel op desbetreffende locatie geeft last minute wijzigingen. Enige nadeel van de Virm als sprinter is dat hij wat minder snel is t.o.v. een SNG.

Ben je niet in de war met het feit dat op een sprinterstation, zoals bijvoorbeeld Krabbedijke, ook om het uur een intercity stopt op zo’n station? Misschien ben je daarvan in de war en lijkt het telkens dat er een intercity als sprinter stopt! 

Reputatie 7
Badge +1

Nee, het ging hier echt om de sprinter die met VIRM werd gereden. 

Zie: https://treinposities.nl/ritinfo/20211227/6160

Reageer