beantwoord

vergoeding bi vetraging

  • 8 February 2023
  • 2 reacties
  • 110 Bekeken

ik heb een weekend vrij abo /doordeweeks 40 % korting buiten spits, en heb regelmatig te maken met 30-60 minuten vertraging op een traject van normaal gesproken 60 minuten reistijd. De vergoeding die NS hiervoor toekent verschilt enorm, weet iemand hoe dit berekend wordt? ik snap echt niets van de uiteenlopende bedragen; is er een tabel/duidelijke uitleg?

icon

Beste antwoord door Robert B 8 February 2023, 18:52

Bekijk origineel

2 reacties

 

Badge +3

Bij NS Flex wordt er vergoed op basis van de (halve) ritprijs voltarief 2e klas, waarbij je het 1e klas deel (in geval van Weekend Vrij 1e klas) ook vergoed kunt krijgen.

Heb je nog Weekend Vrij op saldo, dan zou je voor vertraging in het weekend 1/12 deel (bij 30+) of 1/6 deel (bij 60+) van je abonnementsprijs moeten krijgen, en bij vertraging doordeweeks de (helft van de) ritprijs, waar eventueel nog 40% vanaf gaat bij reizen in de daluren.

Zit er voorafgaand aan je (vertraagde) rit met NS nog een deel met een andere vervoerder (Arriva//Blauwnet e.d.) dan krijg je waarschijnlijk minder omdat de prijs voor het NS deel dan lager is wegens langeafstandskorting.

Reageer