beantwoord

vergoeding onmogelijke / vertraagde reis

  • 28 February 2022
  • 2 reacties
  • 658 Bekeken

Gisteren , zondag 27 feb , kaartjes gekocht met 3 personen op Hilversum Sportpark naar Eindhoven om een vlucht te halen vanaf Eindhoven Airport.  Vanwege verwachte drukte ivm carnaval ruim op tijd vertrokken.

Vanaf Utrecht Centraal waar we moesten overstappen onmogelijk de reis te vervolgen vanwege een aantal opeenvolgende treinen die we moesten nemen ( ri Den Bosch en IC naar Venlo ) die gecancelled werden. Volle treinen naar Den Bosch waar iedereen weer uit moest omdat ze niet verder zouden gaan dan Geldermalsen. Dit uren achter elkaar.

Om niet onze vlucht te missen noodgedwongen een taxi moeten nemen van Utrecht Centraal naar Eindhoven Airport. Zou graag weten hoe een refund te krijgen voor de grotendeels ongebruikte treinkaartjes en voor de taxirit.

We hebben alle kaartjes , bonnetjes en bevestiging van vluchtboekingen.

icon

Beste antwoord door mrfreeze 28 February 2022, 18:27

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Hoi Jeroen P.,

Om het geld terug te krijgen van de treinkaartjes kun je een claim indienen voor Geld terug bij vertraging. Daar kun je ook aangeven dat je je eindbestemming niet bereikt hebt.

Voor een vergoeding van de taxirit zou je contact op kunnen nemen met de klanteNService, maar ik geef je eerlijk gezegd weinig kans, aangezien je deze op eigen initiatief genomen hebt.

Reputatie 7
Badge +3

Heb je toen je vermoedde dat je door de vertragingen niet op tijd op het vliegveld kon komen contact opgenomen met de NS klantenservice? Was het ook niet mogelijk om via Den Haag naar Eindhoven te reizen? Als je er alles aan gedaan hebt om op tijd te komen, zoals ruim op tijd te vertrekken, alternatieve reisroutes bekijken en je neemt contact op met de klantenservice dan willen ze vaak wel wat voor jou regelen. Meestal moet je dan proberen zo dicht mogelijk naar jouw eindstation reizen. Zelf geregeld vervoer zoals in jouw geval taxi wordt niet achteraf vergoed. Als de klantenservice een taxi als enige vervoersmiddel ziet om de vlucht te halen, dan regelt en betaalt NS deze zonder dat je iets moet voorschieten. Anders kan iedereen een taxi nemen en achteraf geld aan NS vragen, zodra er ergens vertraging is. 

Voor de kaartjes kun je beroep doen op de Geldterugbijvertraging-regeling, eindbestemming niet bereikt.

 

Reageer