Bezoeken landingspagina "WiFi in de trein" na inloggen

  • 29 September 2022
  • 2 reacties
  • 921 Bekeken

Reputatie 6

Hoi! Misschien dat één van jullie mij kan helpen. Ik maak de laatste tijd weer gebruik van het Wifinetwerk in de trein en wat me opviel bij het inloggen is dat nstrein.ns.nl veranderd is naar portal.nstrein.ns.nl (Alsof het niet nog veel langer kon) 

 

Ik wilde die pagina na het inloggen nog eens gaan bekijken dus ik type in mijn browser https://portal.nstrein.ns.nl in. Vervolgens krijg ik een foutmelding dat het IP adres niet is gevonden. Ik alle cookies wissen, netwerk verbinding verbreken en vergeten en opnieuw openen en nu zie ik het scherm weer, maar bij eenmaal inloggen weer pleite en weer werkt het niet. 

 

Jullie enig idee hoe ik die pagina na inloggen gewoon tevoorschijn kan toveren?

 


2 reacties

Reputatie 7
Badge

Ik had deze vraag ook en kwam met zoeken hier uit. Punt blijkt dat deze pagina geen https ondersteunt. http://portal.nstrein.ns.nl blijft het na inloggen wel doen. Gek dat dat nergens staat overigens. Van de zomer in het buitenland kwam de url van de informatiepagina regelmatig langs op de informatieschermen in de trein. Die moet je maar net gezien hebben bij inloggen bij NS.

Reputatie 7

Als dat een captive portal is, dan wil het nog wel eens werken om een URL in te typen - zonder http of https ervoor - waarvan je weet dat die niet bestaat. Het Systeem schakelt dan over naar de captive portal. 

 

 

Reageer