Comfertabeler en eerlijker reizen. | NS Community
beantwoord

Comfertabeler en eerlijker reizen.

  • 5 April 2022
  • 3 reacties
  • 145 Bekeken

Ik stel voor goedkoper reizen tijdens spitsuren. Omdat er nooit genoeg zitplek is voor iedereen. en 1e klas afschaffen, omdat iedereen mens gelijk is. Aangezien er nooit plek is voor iedereen en gezien de tijdperk we in leven. Het wordt nooit een gelijke wereld als we ons blijven onderscheiden in classes.

icon

Beste antwoord door Thom 5 April 2022, 08:25

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Er lopen al zeer veel discussies over dit onderwerp. Alles is er ook wel over gezegd. Het is beleid van NS om de eerste klas niet af te schaffen. Er zijn te weinig zitplaatsen in de treinen en dat is niet aangepast aan de toegenomen vraag, zeker ook door het enorme aantal goedkope scholierenkaarten.  Iedereen mag verder een in verhouding met het studenten-ov uiterst duur eersteklaskaartje kopen, niemand wordt geweigerd, u ook niet. Dat u graag wilt zitten, als deze dure plaatsen leeg zijn, snapt iedereen wel.

Ik denk dat u er goed aan doet de vele eerdere en ellenlange discussies eens na te lopen. Dan kent u alle argumenten wel zo ongeveer. Goedkopere tarieven in de spitsuren omdat mensen niet kunnen zitten is op grond van economische argumenten niet zo realistisch. Uw persoonlijke beleving stuurt dit soort zaken niet.

Reputatie 7
Badge +3

Je betaalt voor vervoer niet voor een zitplaats. Wil je een grotere kans op een zitplaats, dan kun je of op een andere tijd gaan reizen of een 1e klaskaartje kopen. Je kunt ook een abonnement voor de 1e klas nemen. Een weekendvrij is bijvoorbeeld maar €6 duurder voor de 1e klas dan een 2e klas abonnement.

Aan comfortabel reizen en een grotere zitplaats hangt een prijskaartje. Aan jou de keuze of je daar meer voor wilt betalen. Zoniet dan zul je genoegen moeten nemen met een (staan)plaats in de 2e klas.

Mensen zijn niet gelijk. Gelukkig niet, het zou een beetje saai worden hier. Wil je liever wel leven in een maatschappij waarin iedereen gelijk is, dan kun je het beste verhuizen naar een land waar men iedereen gelijk behandelt. Het is wel even zoeken.

 

Reputatie 7

Net zoals in veel vliegtuigen, hotels en theaters kan je in veruit de meeste treinen (in ieder geval alle NS-treinen) ook kiezen voor een duurdere plek. Wel voor betalen natuurlijk en niet gewoon eigenwijs toch gaan zitten omdat je het in de 2e klas een beetje druk of vol vindt. Dit heeft verder niks te maken met sociale klassenverdeling of je beter voelen dan een ander. Het is maar waar je je geld aan uit wil geven.

Reageer