corona en conducteurscontrole - verspreiding door aanraken vervoerbewijs?

  • 22 September 2020
  • 30 reacties
  • 1837 Bekeken


Toon eerste bericht

30 reacties

Zolang de kaartcontrole veilig wordt geacht door RIVM en Vervoerders vind deze gewoon plaats @ndbaf03 

Vind je het zelf niet veilig in de treinen, zoek dan een andere wijze van vervoer.

Reputatie 7
Badge +1

wil de NS dus zwartrijders vinden en door dit corona tussen de passagiers met abonnement of betalde reis door corona mogelijk besmetten ? is de middel duurder dan het doel ?

De besmettingskans via contactoppervlakken is zeer klein zoals eerder al gezegd is. Ga zelf eens na hoeveel dingen je op een dag aanraakt in het openbaar.

Zelf kan je er natuurlijk ook voor zorgen dat de kaartcontrole zo schoon mogelijk gebeurt als je het toch ‘vies’ vindt dat je kaart aangeraakt wordt. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld:

  • Desinfecteer je OV-Chipkaart nadat deze is aangeraakt door de conducteur met een vochtig alcoholisch doekje of een desinfectie spray.
  • Gebruik (wegwerp)handschoenen zodat je de kaart niet met je blote handen aanraakt. Gooi de handschoenen na gebruik weg of maak ze schoon.
  • Papieren wegwerp OV-Chipkaarten kan je in een zakje stoppen en deze met je handschoenen er uit halen. Na de controle stop je deze weer terug in het zakje. Zo is alleen de binnenkant van het zakje ‘vies’ en niet alles er om heen.
  • Was regelmatig je handen met zeep of gebruik een handgel/desinfectant waar handen wassen niet mogelijk is.

Als je het dan nog steeds onveilig vindt, is het advies om (tijdelijk) van een ander vervoersmiddel gebruik te maken. 

Reputatie 7
Badge +3

Kaartcontrole (en ook controle op het dragen van mondkapjes) is wel degelijk nodig. Het terugdringen van zwartrijden is in het belang van alle betalende reizigers.

Reputatie 7
Badge +4

Het is de normale controle op een geldig vervoersbewijs, en er worden zwartrijders gepakt, dat is altijd zo. Het gebeurt verantwoord als iedereen binnen de bandbreedte blijft. Controle voorkomt ook het gedrag van mensen die geen kaartje kopen omdat er toch niet gecontroleerd wordt. Het reizen met de trein is tot nu toe geen grote bron van besmetting, en het is door de maatregelen redelijk veilig. 

 

Ik verbaas me er wel over dat u over besmetting begint, maar steeds uitkomt op dat controle minder belangrijk is dan gezondheid van de passagiers. Dat is een oneigenlijke tegenstelling. In uw bijdragen tast u vooral de controle aan, terwijl er nauwelijks contactbesmettingen zijn, dus gezondheid is geen argument. Controle bedreigt de gezondheid niet en houdt zelfs mogelijk agressief opererende zwartrijders buiten de deur. Die agitatie zou wel bedreigend kunnen zijn als het een combinatie wordt van agressie en besmettingvsriendelijk gedrag. 

Controle is normaal, voorkomt problemen en  is behoorlijk veilig. Uw aannames kloppen niet. Ook tijdens een pandemie moeten mensen gewoon voor de diensten van NS betalen. Wie een geldig kaartje heeft, kan die veilig laten controleren. Mensen met een geldig kaartje hebben doorgaans geen enkel bezwaar tegen controle.

Inchecken zoals in de bus bij 2 deuren in de trein  met 2 conducteurs die op afstand toezien , lijkt me een prima oplossing

Reageer