Fietsen meenemen in de trein


Fiets meenemen in de trein blijft een spannende gok!

Afgelopen week 2 eBikes meegenomen in de trein. Dit blijft een erg spannende aangelegenheid, want je bent absoluut niet zeker dat je de fietsen überhaupt wel mee kunt nemen in de trein. We hebben geluk gehad op de gekozen trajecten: op zondag in juni van Tiel via Utrecht naar Groningen en op maandag van Maastricht naar Den Bosch. Met name op het traject Maastricht - Den Bosch hadden we geluk dat we erg op tijd bij de trein waren en er nog 2 plaatsen voor de fiets beschikbaar waren. Na ons kwamen er nog een 6 tal andere reizigers met fietsen (ook een aantal eBikes). Dat past dus gewoon allemaal niet meer in de trein. Het zou erg prettig zijn als de NS hiervoor betere faciliteiten beschikbaar zou stellen in de treinen, zeker op de populaire trachten waar reizigers vaak fietsen mee nemen. Het is heel erg vervelend als je een of misschien zelfs wel meerdere treinen moet overslaan omdat er geen plaats meer is.


27 reacties

Reputatie 7
Badge

U zegt het zelf: het is complete wildwest in de treinen en op de stations. Ieder voor zich.

Reputatie 7
Badge +3

Gisteren de volgende situatie meegemaakt. Wij stonden met twee gewone fietsen in de daluren op de fietsplekken in een sprinter. 

Bij een station verderop kwam er een jongen binnen die graag wilde zitten op een van de klapstoeltjes en besloot om daarom een van de fietsen opzij te trekken. Uiteraard zonder respect voor andermans eigendom, maar daarbij schoof hij de fiets half in de doorgang wat gevaarlijk was. Toen we daar iets van zeiden, kregen we de volle laag.

Ik vind het lastig. Als de trein al vol was geweest bij binnenkomst hadden we hier begrip voor gehad. Dat is de deal. Maar nu stonden we er al. Als hij het aan ons had gevraagd hadden we samen kunnen kijken hoe we ruimte konden creëren. Maar ik vind het echt respectloos om aan andermans dure spullen te gaan sjorren. 

Het zou fijn zijn als de richtlijnen van de ND voor dit soort plekken duidelijker werden. Nu is het een soort Wild West.

Zoals hierboven ook opgemerkt: we doen dit alleen omdat we van station A naar B fietsen (Arnhem - Enschede). Een fiets huren is dan geen optie. 

Als het goed is, was er een fiets priority sticker op de fietsplek. Je kunt daar op wijzen.  En anders dat WhatsApp nummer voor overlast gebruiken.

Reageer