beantwoord

Hoe herken ik stiltezones in de DZZ (nieuwe stijl Sprinter?)


Er zijn verwarringen in de trein over wat een stiltecoupé is en wat niet. Het tekstballonetje is wel duidelijk maar het icoontje lezen, werken, luisteren interpreteert bijna niemand als stiltecoupé. In de 1e klas staat soms ook stilte op het raam, zoals in de intercity, in andere zones niet. Kortom, kan het nog onduidelijker?
icon

Beste antwoord door Daan1801 30 mei 2014, 15:05

De DDZ heeft verschillende zone's, net zoals jij verteld. Beneden mag je gewoon praten. Boven is bedoeld om te werken, lezen, enzovoort, maar er mag gepraat worden. De stilte coupes zijn voor stilte, de werk coupes niet.
Bekijk origineel

11 reacties

Ik bedoel de DDZ...
De DDZ heeft verschillende zone's, net zoals jij verteld. Beneden mag je gewoon praten. Boven is bedoeld om te werken, lezen, enzovoort, maar er mag gepraat worden. De stilte coupes zijn voor stilte, de werk coupes niet.
Hallo Petra71,

Welkom op het NS Serviceforum.

Daan1801 geeft hier het goede antwoord. Je topic heb ik, om de vindbaarheid te vergroten, naar het subforum 'in de trein' verplaatst.

Vriendelijke groet,
Herman NS
Een aanvulling nog, de stiltecoupe in de DDZ is te vinden aan de voor- of achterzijde van de DDZ, daar waar het stuurrijtuig een dubbele verdieping heeft, dus een dubbeldekker is, de andere kant is namelijk een enkele laag, de motorbak.

Daan geeft inderdaad de perfecte uitleg en ook mijn collega's interpreteren het soms niet goed en wijzen de werkcoupes ook aan als stiltecoupe, maar dat is dus niet juist, er zal echt het symbool moeten staan en de S in combinatie van Stilte op het raam staat.

Hoop dat je hier nog iets aan hebt.
Bedankt voor je mooie aanvulling Loes!
Sorry, maar het blijft verwarrend want in de eerste klas gaat het symbool werkcoupe soms samen met 'Stilte'. Soms wel, soms niet...Daar is dus blijkbaar verschil tussen, ook al onduidelijk voor veel mensen. In de 2e klas heb ik helemaal geen stiltecoupés gevonden in de DDZ. Ik ga ze morgen nog eens zoeken! In de intercity zijn de zones met hun iconen allemaal duidelijk; de DDZ zorgt voor veel verwarring.
Hoi Petra,

De tweede klas stiltezone grenst aan de eerste klas stiltezone. Er staat altijd dit logo bij:Met op de raam:Om ze makkelijk te vinden hierbij een foto van de DDZ:De stiltecoupe is dus niet aan de voorkant te vinden, in deze foto is het de motorbak als eerste die je ziet, maar je kan hem aan de achterkant vinden bovenin. Ik hoop dat je hem gaat vinden.

Werken en tegelijk praten? Jammer voor de werkende (schrijvende, lezende) medepassagiers dan! Deze nieuwe soort coupé lijkt me overbodig. Praten kan in het algemene (dus niet-stilte) gedeelte ook. Wèl roept deze nieuwe categorie verwarring en irritaties op. Komt ook door het multi-interpretabele van werken. 'Kan het misschien wat stiller? ' 'Nee we zijn aan het werk'. Liever wat meer echte stiltecoupés.
De stiltecoupé is wat mij betreft een geweldig concept. Je kunt je treinreis echt gebruiken om je werk goed voor te bereiden. Maar houd het simpel en zorg wel dat er genoeg stiltecoupés zijn en dat ze heel duidelijk en niet ambigu staan aangegeven. Bij voorbaat dank voor de inspanning, NS!
Reputatie 7
Badge +3
De stiltecoupé - mits goed uitgevoerd 😉 - is geweldig. De werkcoupé is het gewoon allemaal net niet. Voor mensen die rustig willen werken is het te druk, en mensen die druk willen werken krijgen opmerkingen.
Mee eens, mrfreeze. Het wordt te ingewikkeld. Je moet gewone coupés en stiltecoupés hebben en de laatste moeten zeer duidelijk staan aangegeven en uiteraard ook voldoende beschikbaar zijn. Hopelijk luistert de NS!!!

Reageer