Kosten

  • 29 April 2023
  • 55 reacties
  • 1163 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie

Waarom is het ov in Nederland zo duur vergeleken met andere landen? Tegenwoordig kan je niet meer wonen of komen waar je wilt.

Hoezo worden ov kosten tot op zekere hoogte niet gebonden aan inkomen?


55 reacties

@Tamzin  @Trein-Dario   

En Tamzin, er is vanuit de overheid druk gezet op de NS om met een hogere salariseis in te stemmen, ook bij overheidsbanen is de stijging vergelijkbaar geweest als bij de NS. 

Als het niet verantwoord is moet NS nee zeggen. Zwichten voor chantage van de vakbonden is het domste wat je kunt doen want volgend jaar komen ze dan met een eis van 20%.

 

Sommige branches zullen altijd arbeidsintensief blijven, daar kun je niet aan ontkomen, tenzij je bewust daarvoor kiest en de gevolgen accepteert.

Er zijn meer sectoren verdwenen omdat ze financieel niet meer mee konden komen. Denk aan de scheepsbouw, de textiel, etc.

 

Al zijn ze op het spoor druk bezig met ATO om de machinist te vervangen.

ATO is een niet realistische weg omdat je dan spoorlijnen voor de veiligheid tot een soort metro zonder overwegen moet ombouwen. Leuk voor nieuwe trajecten maar te duur voor bestaande lijnen.

 

Daarnaast was er ooit de illusie dat poortjes zouden bijdragen aan het verminderen van controleren personeel.

Ja, maar natuurlijk niet als je ze maar op 1/3 deel van de stations installeert. In Japan hebben alle stations poortjes (of de machinist doet in- en uitgangscontrole) en is er verder geen controle in de trein. Daar worden nu de conducteurs uitgefaseerd, het kan dus prima.

 

Dan maar geen Hc meer op de trein, prijs kaartje naar beneden en meer ellende en overlast in de treinen doordat je ook bepaalde groepen dan meer aantrekt.

Aan onbetaalbare conducteurs die niet controleren heb je ook niets. Wanneer controleert er ooit een conducteur op vrijdag/zaterdagavond?

Nogmaals als er geen oplossing komt voor het loonkosten probleem zit de trein op doodlopend spoor. Doorgaan met tariefsverhogingen in het huidige tempo is een kansloze politiek.

@Tamzin, de BV Nederland zal voor HEEL veel dingen oplossingen moeten vinden want ze zijn totaal de verkeerde weg ingeslagen. Het OV zal nooit voor iedereen betaalbaar worden omdat de overheid de melkkoe (de auto) niet kwijt wil gezien de inkomsten die daar uitkomen voor de BV Nederland.

Daarnaast is de overheid bezig om alle noodzakelijke dingen onbetaalbaar te maken voor grote groepen Nederlanders omdat ze maatregelen willen doorvoeren zonder te kijken wat die maatregelen voor schade aanrichten in de toekomst.

Als Nederland zo doorgaat is de welvarendheid straks ver te zoeken, het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om Nederland te verlaten en elders hun leven voort te zetten, vooral vanwege de almaar stijgende kosten in Nederland waar je weinig tot niets voor terug krijgt.

En dat is nu juist de reden van de loonstijgingen die er nu zijn, jaren is er genoegen genomen met een schijntje qua verhogingen en nu is er een inhaalslag voor de werknemers. Tijd dat we in NL ook gaan werken met een automatische inflatie correctie voor werknemers.

Reputatie 7

In Duitsland heb je dat Deutschlandticket van 49 euro per maand. Er moeten miljarden bij om dat te bekostigen. Blijkbaar geen probleem om de belastingbetaler dat te laten betalen. De Duitse regering kiest daarvoor. Ook Oostenrijk doet dat om een duurzaam alternatief te bieden voor de auto. Bij ons is het idee geopperd maar afgeschoten. Het zou nauwelijks effect hebben in vermindering van autogebruik. Duitsland ziet dat dus anders.

Als je het over duur ov hebt, kijk zeker ook naar het VK. Ik wist dat het duur was, maar schrok afgelopen week van de prijzen. En ze staken er nog steeds, ook in mei en juni zijn er alweer treinstakingen afgekondigd. Krijgen ze wat ze willen, gaan de kaartjes nog duurder worden. Dan is de trein bij ons nog goedkoop. En altijd een vast tarief is fijner dan die wisselende prijzen qua dag, drukte en tijd.

Allemaal buurlanden en allemaal totaal ander ov- beleid

Reputatie 7

Conclusie zo slecht is het hier allemaal niet qua OV. Nederland is een duur land in bijna alle opzichten. Wat dat betreft is het dus normaal dat het OV hier ook niet goedkoop is.

Reputatie 7
Badge

Conclusie zo slecht is het hier allemaal niet qua OV. Nederland is een duur land in bijna alle opzichten. Wat dat betreft is het dus normaal dat het OV hier ook niet goedkoop is.

 

Slaat nergens op. Sorry vindt je het heel erg? 

Reageer