beantwoord

"Logo-sticker" voor e-bike wegens beperking, waar?


Reputatie 2
Ik reis veel met de trein. Omdat ik vanwege een chronische ziekte niet altijd goed mobiel ben, heb ik vaak mijn ebike mee, natuurlijk met een treinkaartje en altijd buiten de spits, keurig volgens de regels, zodat ik makkelijker mijn bestemming kan bereiken vanaf het station.
Ik kan helaas niet op een normale fiets fietsen wegens een chronische ziekte, en het vervoer per bus van/naar een station is niet altijd even ideaal, maar dankzij de ebike is mijn wereld weer groter geworden. Ik kan hem zelf in en uit de trein tillen.

Nou werd ik gewezen op dit: "Wanneer u op grond van uw beperking gebruik maakt van een elektrische fiets, ligfiets of tandem, en u kunt dit aantonen door middel van de officiele logo-sticker of door het tonen van een van de volgende pasjes Gehandicaptenparkeerkaart, WMO Vervoerspas (regiotaxi), Valys pas of OV-begeleiderskaart), dan kunt u deze meenemen in de trein."

Bron: http://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-functiebeperking/rolstoel-scootmobiel-en-aangepaste-fiets.html

Voor de duidelijkheid: de ebike mocht ik sowieso al meenemen met een fietstreinkaartje, maar met zo'n sticker of de genoemde pasjes kan ik hem gratis meenemen.

Nou ben ik vermoedelijk niet gehandicapt genoeg om in aanmerking te komen voor WMO- of Valysvervoer (ik kan immers zelfstandig met de trein en ebike reizen, maar heb daar vaak wel die ebike bij nodig omdat ik geen NS-fiets kan gebruiken), heb geen gehandicaptenparkeerkaart nodig (want geen auto meer) en ik hoef ook geen begeleiderspas omdat ik goed zelf kan reizen, maar ik heb die ebike speciaal vanwege de beperkingen die mijn ziekte met zich meebrengt, en kan als het moet ook een verklaring van mijn behandelaar tonen (die het heel erg toejuicht dat ik die ebike gebruik).

Lang verhaal kort: ik vraag me af wat die logo-sticker is en hoe ik er aan kan komen. Ik kan hier nergens info over vinden.

Alvast bedankt voor de reactie!
icon

Beste antwoord door Miriam NS 17 May 2016, 14:14

Bekijk origineel

56 reacties

Reputatie 2
gelukkig! Dan kan ik nu ook gaan genieten van dezelfde vrijheid. Ik heb ook een dalvrij abonnement.

Veel plezier! 😉
Reputatie 2
Hoera, de NS heeft de voorwaarden aangepast :(
"Maakt u op grond van uw beperking gebruik van een elektrische fiets, ligfiets, tandem of Segway? U mag deze gratis meenemen in de trein. Zorg ervoor dat u de officiële logo-sticker kunt tonen gecombineerd met een Gehandicaptenparkeerkaart, WMO-vervoerspas (Regiotaxi), Valys-pas of OV-Begeleiderskaart."

Mag ik de NS er op wijzen dat je een Valys- of WMO-pas alleen krijgt als je NIET met de trein kunt reizen? Een gehandicaptenparkeerkaart krijg ik niet omdat mijn ebike een voorliggende voorziening is, en de begeleiderskaart is voor mensen die niet alleen kunnen reizen ("Openbare vervoersbedrijven bieden ook zelf assistentie aan. Als u met deze assistentie kunt reizen, wordt u geacht zelfstandig te kunnen reizen en komt u niet in aanmerking voor een OV-Begeleiderskaart.", bron https://www.argonaut.nl/regeling-ov-begeleiderskaart).

Voor de rolstoel en scootmobiel ben ik nog te goed, maar dankzij deze wijziging ben ik in één klap een stuk beperkter geworden.

Fijn... 😞
Reputatie 2
Ik open hierover een nieuw topic.
Ik heb je nieuwe topic gevonden flevoleven, en heb daar net ook gereageerd. Meerdere informatie over deze vraag zullen we daar geven!
Badge +3
In ieder geval super om te lezen dat je een e-bike met sticker als hulpmiddel gratis mee mag nemen.

Valys/WMO vervoer is aanzienlijk duurder natuurlijk dus zolang je nog zelfstandig met de trein kunt zouden ze als ik het was ook gewoon je hele treinreis moeten vergoeden via een PGB. Althans, met al die plannen van de regering... :?
Reputatie 2
In ieder geval super om te lezen dat je een e-bike met sticker als hulpmiddel gratis mee mag nemen.

Valys/WMO vervoer is aanzienlijk duurder natuurlijk dus zolang je nog zelfstandig met de trein kunt zouden ze als ik het was ook gewoon je hele treinreis moeten vergoeden via een PGB. Althans, met al die plannen van de regering... :?


Nou, met alleen een sticker lukt het dus niet meer. Ik kan zelfstandig reizen, maar heb ik veel gevallen de ebike nodig om van station naar eindbestemming te komen. De reis vergoeden met een PGB is absoluut onmogelijk, PGB is bedoeld om zorg in te kopen en dat moet volgens zeer strenge regels.

Voor Valyss en WMO-vervoer kom ik sowieso niet in aanmerking, daar ben ik nog te zelfstandig voor. Maar helaas niet zelfstandig genoeg om in een aantal gevallen de afstand station-eindbestemming te overbruggen.

Wat deze afknapper betreft heb ik een nieuw topic geopend.

Reageer