Skip to main content

Al meer dan een jaar rijden de treinen bij Culemborg stapvoets ivm een snelheids beperking.  Wanneer wordt dit opgelost zodat we weer op tijd in den Bosch aankomen?

De snelheidsbeperkingen komen door een probleem met de stabiliteit van de ondergrond. ProRail heeft twee jaar geleden het spoor helemaal vernieuwd in de hoop dat dat het probleem zou oplossen, maar dat blijkt niet gelukt. Een nieuwe poging staat niet op korte termijn gepland.

Overigens heeft NS sinds begin september de dienstregeling aangepast aan deze situatie. Dat betekent dat de treinen tussen Utrecht en Den Bosch er nu gepland een of twee minuten langer over doen dan daarvoor. Hiermee zou in principe op tijd in Den Bosch aangekomen moeten worden, althans, volgens de dienstregeling nu.


@veghelcuijk 

De planning voorziet er in dat dit baanvak in 2026 wordt aangepakt, tot die tijd zullen de beperkingen blijven. Eerder kan niet omdat het traject tot dan toe nodig is als omleidingsroute bij de werkzaamheden aan de Betuweroute in Duitsland. Een deel van de goederentreinen rijden om via Venlo-Eindhoven-Utrecht.


Reageer