beantwoord

spoor afstanden in KM tussen NS stations in Nederland

  • 26 March 2015
  • 10 reacties
  • 37426 Bekeken

heb onlangs veel gereisd per NS en wil graag weten hoeveel spoor KM ik heb afgelegd; ooit was er in het spoorboekje een pagina waar die afstanden in KM stonden weergegeven. Ik kan het helaas niet op het internet vinden en de oude spoorboekjes heb ik niet meer. Graag advies over hoe dat te vinden
icon

Beste antwoord door Dennis 26 March 2015, 13:24

Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 1
Badge
Allereerst dit: in een aantal gevallen kloppen die KMs (die tegenwoordig TE=TariefEenheden heten) niet goed, ze zijn soms aangepast om 2 routes even duur te maken.
Het meest recente dat ik heb is een boekje van ARRIVA, dat gratis uitlag bij zowat al hun verkooppunten, waarin zo'n spoorkaart stond, helaas zonder langere afstanden. Daarin stonden ook alle tarieftabellen-de laatste was van 2013. Ik weet niet of ze die opnieuw hebben uitgegeven voor '14 of nu ='15.
Er moeten diverse sites zijn waar de exacte afstanden in staan, de vaste reaganten zullen die wel precies weten. In het laatste complete gedrukte spoorboekje, te koop voor 9,90 (via ROVER en Treinreiziger) bij AKO, staan ze helaas ook niet (meer).
Reputatie 6
Badge +2
Zie http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/tariefinformatie/2015/tariefeenhedenkaart-2015.pdf
en http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/tariefinformatie/2015/tariefeenhedenkaart-detail-2015.pdf, of gebruik de reisplanner en klik op "Toon uitgebreid prijsadvies".
dit is wat ik hoopte te vinden, reuze bedankt. Nu nog wachten tot de rest van de wereld beseft dat KM eigenlijk TE zijn!
Op dit overzicht kun je afstanden in kilometers vinden. Het overzixcht is wel opgebouwd volgend de historie van de vroegere spoorwegmaatschappijen: http://www.stationsweb.nl/lijnoverzicht.asp
Weet iemand waar ik het knopje "Toon uitgebreid prijsadvies" kan vinden?

De gegeven links naar de NS-site werken niet (meer).

Ik heb die km's nodig voor de belasting aangifte, zou niet verkeerd zijn als NS die ergens zouden vermelden.

Super! Inderdaad uitgebreid prijsadvies knopje is verdwenen, je kunt wel prijsinfo opvragen in planner maar geen info over tariefeenheden of km.

Maar zoeken op het juiste woord ‘tariefeenhedenkaart’ levert je direct:

https://www.ns.nl/binaries/_ht_1649940202617/content/assets/ns-nl/tarieven/2022/tariefeenhedenkaart-nederland-2022.pdf en

https://www.ns.nl/binaries/_ht_1640700401123/content/assets/ns-nl/tarieven/2022/tariefeenhedenkaart-gedetailleerd---nederland-2022.pdf op pagina:

https://www.ns.nl/klantenservice/betalen/tarieven-consumenten.html

 

Jammer dat zoeken op reisafstanden, hoeveel km is mijn reis etc allemaal niks oplevert. Niet iedereen kent het NS jargon NS guys!

 

Reputatie 7
Badge +3

In de reisplanner kun je het aantal tariefeenheiden vinden door op “Meer prijzen” te klikken en dan Trajectabonnementen te kiezen. Onderaan staan dan de TE.

Voor km, probeer dit eens https://wiskunde123.nl/ov123/afstandentool/

 

Zie http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/tariefinformatie/2015/tariefeenhedenkaart-2015.pdf
en http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/tariefinformatie/2015/tariefeenhedenkaart-detail-2015.pdf, of gebruik de reisplanner en klik op "Toon uitgebreid prijsadvies".

Het aantal tariefeenheden komt niet altijd overeen met het aantal kilometers. 

Badge +3

Ook handig https://www.rijdendetreinen.nl/tickets/tariefafstanden

Als je geen vervoerder kiest wordt de kortste route getoond, maar voor bijv. Nijmegen - Roermond (85 TE de korste route met Arriva) kan je dan NS aangeven en krijg je de route via Den Bosch (127 TE). Zelfde voor bijv. Leeuwarden - Groningen (Arriva) of via Meppel met NS.

Voor Schiphol - Rotterdam Centraal krijg je 3 routes (allemaal 67 TE), dus via de HSL of via Den Haag (al dan niet via Centraal).

Ik merkte laatst wel dat de prijs voor een rit soms 1 TE afwijkt van die tabel (die is dan volgens de Reisplanner net iets korter of langer).

Volgens mij zit er bij de dataset voor de reisplanner nog altijd een tabel met kilometers tussen stations, al zal dat bij benadering zijn. Als er behoefte aan is, kan ik die wel produceren.

Reageer