beantwoord

trein 10:01 Almere Parkwijk - Amsterdam Centraal rijdt gewoon station voorbij!

  • 3 May 2022
  • 6 reacties
  • 396 Bekeken

De trein van 10:01 van Almere Parkwijk naar Amsterdam Centraal reed het station gewoon voorbij zonder enige mededeling. Wat is dat voor service, waarom geeft de NS geen informatie?!

icon

Beste antwoord door Erryt NS 3 May 2022, 10:41

Bekijk origineel

6 reacties

Hallo Ironblok en welkom bij de NS Community,


Spijtig dat dit is gebeurd. Ik durf niet te zeggen wat de reden is. Ik zal je signaal doorzetten dat dit is gebeurd en dat je liever informatie had gekregen in de trein.

Reputatie 7
Badge +1

Precies zelfde topic van precies zelfde plek is hier inmiddels al zeker 12x voorbijgekomen. Dus nog maar eens (gaap, gaap, al die repetities);

1.het KAN een doodenkel keertje gebeuren dat de meester voor op de bok het vergeten is-denkt dat ie net op die andere IC zit die daar niet stopt.

2.veel waarschijnlijker is dat de verkeersleiding-die ergens heel ver weg achter heel veel schermen zit, en die nood heeft aan heel veel ervaren personeel, op het allerlaatste nippertje besloot deze stop toch maar af te gelasten om treintjes verderop (die pas op CS ALM starten) niet te veel op te houden-er moetn zeker in de spits tot 14 trein/uur over dat stukkie spoor, dus elke sec. telt. Dat wordt dan pas besloten ogv de vertraging op Alm Buiten en dan is het zo druk voor te weinig personeel dat hierover de wachtenden inlichten (geldt trouwens ook vrij vaak voor reizigers In die trein die hadden gedacht op die fraaie plek uit te stappen) er bij inschiet-en indien wel, toch veel te laat doorkomt.

Oplossing: alles geheel automatiseren, zoals bij enkele zeer vooruitstrevende metroś al is gebeurt. Kost heel veel sentjes……….en vermoedelijk ook heel veel stakingen van personeel dat zijn leuke betaalde baan naar de filistijnen ziet gaan

Waar heb je het in 's hemelsnaam over, @bahnrider?

Ten eerste stopt er geen enkele IC op Parkwijk en ten tweede zal er ook nooit een treindienstleider zomaar opbellen om te zeggen dat een stop vervalt omdat het te druk is op een traject. Van echte vertraging was geen sprake bij deze trein.

Via de GPS gegevens is lastig te zien of de trein wel of niet gestopt is (de GPS geeft niet helemaal 0 aan bij de stops), maar in dat geval zou de trein heel zachtjes het station voorbij moeten zijn gegaan. Heel vreemd. Aan de GPS gegevens lijkt de trein gehinderd te zijn door een voorgaande trein, omdat de trein tussen Almere Buiten en Almere Parkwijk ook bijna tot stilstand lijkt te zijn gekomen.

Reputatie 7
Badge +3

De bedoelde IC zal waarschijnlijk die met met een stop op Almere Buiten zijn, dat is inderdaad een station waar al vaker meldingen van een vergeten stop zijn geweest. Maar bahnrider brabbelt wel vaker totale onzin of denkt allerlei dingen te weten die gewoon helemaal niet zo zijn. 

Badge +3

De betreffende trein heeft volgens de GPS gegevens wel afgeremd voor Almere Parkwijk, maar is er blijkbaar toch voorbij geschoten (niet op volle snelheid). Als hij om 10:00 nog 126 km/u reed en om 10:01 alweer met 70 km/u Parkwijk uit reed kan er volgens mij nooit gestopt zijn (vertrekprocedure wegens in/uitstappers zoals TS).

Verder zie ik een nogal grillig verloop tussen Almere Muziekwijk en Poort, waarbij hij uiteindelijk met 121 km/u station Poort is binnen komen rijden, waarna er hard geremd is (tot ca. 40 km/u) en later tot 9 km/u maar toen was hij Poort al voorbij.

Dus als de GPS gegevens kloppen heeft die trein niet helemaal ‘volgens het boekje’ gereden, ondanks dat hij geen vertraging had.

Badge +3

Ook een raar snelheidsverloop https://treinposities.nl/ritinfo/20220504/3777

Deze lijkt (bijna) gestopt te zijn op Helmond Brouwhuis en Brandevoort, maar dat kan natuurlijk door vertraging komen (achter een goederentrein beland, want de volgende sprinter kwam er 5 minuten later achteraan)?

Iemand (een bewoner) zag dat hij echt stopte op Brandevoort, en er één iemand (een VIP?) uitstapte. 😂

Reageer