beantwoord

kan de trein naar Utrecht permanent van spoor 1 vertrekken in Alphen aan den Rijn?

  • 14 June 2022
  • 2 reacties
  • 88 Bekeken

Reputatie 1

Sinds de nieuwe van 2022 is er een kwartierdienst in de spits tussen leiden en Utrecht, daardoor vertrekken er weer treinen van spoor 1 in Alphen. Eerst vertrokken de intercity’s van spoor 2 en de sprinters van spoor 1, dat is nu veranderd zodat nu de treinen richting Utrecht van spoor 1 vertrekken en de trein naar leiden van spoor 2. Dat is een flinke verbetering en het is een stuk overzichtelijker geworden! 
 

In de dal uren vertrekken bijden treinen van spoor 2. Niet echt overzichtelijk. Waarom vertrekken de treinen richting Utrecht niet permanent van spoor 1 zodat elk perron zijn eigen richting heeft. Spoor 1 voor Utrecht, spoor 2 voor leiden en spoor 3 voor Gouda. Zo wordt het overzichtelijk en is het voor de reiziger duidelijk zodat ze niet meer op de borden hoeven te kijken of na te Denken of ze in de spits of dal uren reizen.

icon

Beste antwoord door Daniel 14 June 2022, 12:40

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +2

Heel simpel waarom dat niet gebeurt: dan gaat de overstap van/naar Gouda verloren wat nu een snelle cross-platform aansluiting is.

In de spits is dat in één richting uiteraard ook het geval, maar dan kan het niet anders omdat er dan gekruist moet worden in Alphen aan den Rijn. En als je 'm dan net mist gaat een kwartier later de volgende, in de daluren mag je gelijk een half uur wachten.

In de spits kan het helaas niet zonder spoor 1 te gebruiken, in de daluren is spoor 1 niet nodig en is het vanwege de overstap van/naar Gouda handiger om in beide richtingen op spoor 2 te stoppen.

Reageer