beantwoord

Plattegrond station Arnhem centraal

  • 15 January 2018
  • 4 reacties
  • 24399 Bekeken

Mijn dochter moet binnenkort op station Arnhem Centraal van spoor 9 naar spoor 11 om over te stappen, Nu wil ik haar uitleggen hoe ze moet lopen maar kan nergens een plattegrond vinden van station Arnhem. Weet iemand waar dit staat? Of weet iemand hoe je van spoort 9 naar spoort 11 komt. Ze heeft maar een paar minuutjes en is helemaal niet bekend op het station. Alvast dank.
icon

Beste antwoord door Tochjo 15 January 2018, 16:10

Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3
Om over te stappen van spoor 9 naar spoor 11 moet uw dochter naar het naastgelegen perron. Dat kan op twee manieren: ze kan met een trap of lift naar beneden om via de perrontunnel over te stappen, of aan de Sonsbeekzijde met een trap of lift omhoog om via de passerelle over de sporen heen naar het andere perron te gaan. Als ze de grote groep uitstappende reizigers volgt, dan komt ze vanzelf in de perrontunnel uit. Daar, en ook in de passerelle aan de Sonsbeekzijde, hangen schermen waarop de spoornummers en de volgende treinen duidelijk zijn aangegeven.

Als uw dochter overstapt van Arriva of Breng naar NS en met een OV-chipkaart reist, dan moet zij ook uitchecken bij Arriva/Breng en inchecken bij NS. Hiervoor staan zowel op het perron waar ze aankomt als op het perron waar haar volgende trein vertrekt zogenaamde overstapzuilen, met OV-chipkaartpaaltjes van NS en van Arriva/Breng naast elkaar. Ze kan dan eerst uitchecken bij Arriva/Breng en daarna inchecken bij NS. Als uw dochter met een e-ticket reist, dan hoeft dat niet; ze kan dan gewoon in de volgende trein stappen.

In de reisplanner op www.ns.nl kan bij Meer opties gekozen worden voor Extra minuten overstaptijd. Wellicht is het raadzaam om een wat ruimere overstaptijd aan te houden, als het missen van de trein vervelender gevonden wordt dan een iets langere reistijd met wat meer overstaptijd.
Reputatie 5
Hier staat een aantal foto's waar op eentje zelfs perron 11 en de trappen van alle perrons te zien zijn, misschien handig om situatie te overzien :
http://www.nationalestaalprijs.nl/archief/2012/winnaars/utiliteitsbouw/sporen-in-arnhem-perronkappen-en-passerelle

http://www.nationalestaalprijs.nl/uploads/projecten/282/ronald_tilleman_01__large.jpg

Delen spoor 7 en 9 bij station Arnhem hetzelfde perron?

Badge +3

Delen spoor 7 en 9 bij station Arnhem hetzelfde perron?

Nee, zieĀ https://osm.org/go/0GFeXQ4R_

Reageer