Poortjesstations


Reputatie 6
Badge +2
Omdat het onderwerp poortjes zowel in https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5 als hier in https://forum.ns.nl/op-station-17 hoort, hier de doorverwijzing: https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/poortjes-5356.

32 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Er zijn poortjes volledig in gebruik zoals aangegeven in blauw op http://www.ns.nl/binaries/_ht_1465380642836/content/assets/ns-nl/over-ns/23016/poortjes_sneller_in_gebruik_2016_06_06.compressed.pdf, plus Zl, Ah, min Rws.
Bedankt Dennis
Reputatie 6
Badge +2
Voor de fout wat betreft Rws zie https://forum.ns.nl/op-station-17/poortjes-op-station-rijswijk-25419.
bijdragevandennis
Reputatie 6
Badge +2
Nieuw: http://www.ns.nl/binaries/_ht_1468321600110/content/assets/ns-nl/over-ns/23016/poortjes_sneller_in_gebruik_week_28_2016_07_11.compressed.pdf.
bijdragevandennis
Reputatie 6
Badge +2
Kaart met in rood de beheerst toegankelijke stations, en met ook de andere stations: bijdragevandennis 201608

Reputatie 6
Badge +2
Update van de spoorkaart voor de omgeving van Utrecht i.v.m. het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn (dat overigens geen poortjes heeft): bijdragevandennis 201608

Reputatie 6
Badge +2
http://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-ov-chipkaart/stations-met-gesloten-poortjes.html:

Amsterdam Centraal:

Poortjes gesloten tussen 1.00 tot 5.00 uur.

Vanaf 12 september 2016 alle poortjes gesloten van maandag t/m zaterdag tussen 1.00 en 7.00 uur, op zondag tussen 1.00 tot 8.00 uur

Vanaf 26 september 2016 alle poortjes gesloten ''van maandag t/m zaterdag tussen 23.15 en 7.00 uur, op zondag tussen 23.15 en 8.00 uur''

Ik vermoed daarbij dat de weekdag slaat op de nieuwe dag, dus dat met ''op zondag tussen 23.15 en 8.00 uur'' wordt bedoeld ''tussen zaterdag 23.15 en zondag 8.00 uur''. (Het is meestal andersom, dat de weekdag slaat op de oude dag.) bijdragevandennis 201609
Reputatie 6
Badge +2
Nu ook Amf.
Reputatie 4
Vergeet Haarlem ook niet. Inmiddels ook volledig dicht.
Reputatie 6
Badge +2
En Bd.
Reputatie 1
Weet iemand wanneer de poortjes in Eindhoven dicht gaan? Ik Google me gek maar kom niet verder dan november dit jaar. Een passagepas is nog niet verkrijgbaar.
Reputatie 1
Een reactie zou toch wel fijn zijn
Reputatie 5
Badge
@Kaatje1970 Ik denk met de wisseling van de dienstregeling. Dit is slechts een verwachting. Daarom kan ik niet garanderen dat het zo is.
Reputatie 1
Dit soort dingen moeten toch ruim van te voren bekend gemaakt worden? Ik werk vlakbij het station en wil een passagepas aanvragen. Voor Eindhoven kan dat nog niet. Het is toch wel fijn als je dit soort dingen vooraf kan regelen, ipv achteraf.
Even tussendoor, Hr zit ook dicht inmiddels. Of ten minste, afgelopen zondagavond wel.
Reputatie 1
Op de Facebookpagina dezelfde vraag gesteld. Hier kreeg ik als antwoord deze maand, het was nog november. Dit heeft iemand die die pagina beheert opgezocht via Google, want ik kreeg een link van een artikel van het Eindhovens Dagblad. Daarop gevraagd of er nou echt niemand is bij wie het echt bekend is. Kan me toch niet voorstellen dat dat op een dag opeens bepaald wordt en dat diezelfde dag nog de poortjes dichtgegooid worden. Helaas daar geen reactie op gekregen.

Als het nou inderdaad 15 december zou zijn, dan moet de passagepas toch nu wel aangevraagd kunnen worden? Maar dat is dus nog niet mogelijk. Is er dan werkelijk niemand die dit weet?

Ben ik blij dat ik niet meer met de trein reis!!
Hoi Kaatje1970, jammer dat je nog steeds geen duidelijk antwoord hebt gekregen. Volgens mij was ik degene die je dit antwoord gaf zelfs, oeps 😳 Ik ga nu uitzoeken wat de exacte datum zal zijn. November is afgelopen dus er mag ook wel wat meer schot in de zaak komen!
Reputatie 1
Minke, fijn dat je het wil uitzoeken. Het zou namelijk wel prettig zijn als mijn collega's en ik weten wanneer we een passagepas moeten gaan aanvragen. Ik zal jullie niet meer lastigvallen, ik neem aan dat ik wel wat hoor als jullie iets weten. Dank je wel.
Reputatie 6
Badge +2
Begin-/eind-/overstapstations (getekend als rondje) met poortjes: bijdragevandennis

Hoi Kaatje1970, ik het terugkoppeling ontvangen. De planning was in eerste instantie eind november. Deze is uitgesteld naar eind december. Een exacte datum is niet aan mij gegeven dus die kan ik je ook niet geven. Ik ga ervan uit dat dit zal worden aangegeven op het station en ik ga er ook vanuit dat dit in het nieuws komt tegen die tijd.
Reputatie 6
Badge
Wanneer gaan de poortjes op Rotterdam Noord eens dicht? Ik zie regelmatig zwervers daar de trein pakken als ik er toevallig moet zijn.
Reputatie 6
Badge +2
Update (met andere kleur als de poortjes een deel van de dag in werking zijn): bijdragevandennis

Reputatie 7
Badge
Steenwijk en Heerenveen zijn ook afgesloten sinds begin dit jaar.
En alle stations in Almere ook.
En bijvoorbeeld ook Delft en alle Rotterdamse stations.
Maar dat lijkt niet het doel van het kaartje te zijn? Of probeer je er iets anders mee te laten zien?

Want Amsterdam Zuid is bijvoorbeeld ook een overstapstation waar je poortjes tegenkomt op een deel van de routes als je overstapt.
Reputatie 6
Badge
Heeft iemand misschien een link/bestand waar ik de poortjesstations van de Metrolijn Den Haag Centraal - Rotterdam Slinge kan vinden?
Amsterdam Centraal, De poortjes worden getest.
De poortjes zeker op een stiptheidsactie werken als de controleurs bij de poortjes staan. ik wilde met mijn fiets door het brede poortje, hield mijn kaart voor de lezer. Ja het werkt zoals altijd.
Tot je door het poortje wil. Want dan schijn je te dichtbij te staan. Moet je even naar achteren gaan; Oke gedaan maar het poortje blijft dicht dus nog een keer aanbieden van de kaart geeft aan dat je al ingecheckt bent. Dan is de enige oplossing dat een controleur het poortje ontgrendeld.
Jammer van de trein die op tijd gaat en jij door zo'n lastig poortje hem mist.

Als de controleurs er niet staan werkt het perfect. Raar toch?!

Reageer